Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

Parkcity Live

DSC_0831

Herken je het gevoel in de Booster op de kermis te zitten? Het moment waarop de gondels gaan tollen en je over de kop gaat. De stad ondersteboven aanschouwt en je voor even zweeft. Of het reflex de geluidsknop op maximaal te willen zetten bij het horen van de eerste tonen van je favoriete nummer op de radio? De kortstondige koelte van schepijs op een snikhete dag. Zo was ook Parkcity Live voor mij.

Meedeinende heupen, opklarende snoeten, hartelijk gegroet en het gluren tussen de schouders. Festivalvrienden, wat heb ik jullie gemist!

De dynamiek werd geopend door een jeugdig ensemble van talentvolle jongens die jazz als een ode aan Lex performden.

De ruige gasten van Goldband behoorden tot het absolute hoogtepunt. Toehoorders raakten in extase van deze hilarische gekkies met ijzersterke teksten en krachtige stemmen. Na elk refrein groeide het aantal fans.

Een Typhoontastische sfeer transformeerde in een zee van rood aangelopen gezichten, die meeblèrden met klassiekers van Queen. Aan de andere kant van het park stond De Dance Area, een chaotisch oerwoud. Het publiek barstte van de energie. Handen klapten op het ritme van geluk. Schor geworden stemmen zongen onder het genot van rijkelijk vloeiend bier.

Bij het aankondigen van Demi-Sec konden de feestgangers zich amper gedeisd houden uit pure enthousiasme. Allen staken popelend de armen in de lucht om zich te warmen aan de eigenheid van dit formidabele en humoristische drietal. Iets verderop stond The Funk Trunk. Een zomers geluid die de avond van magie voorzag.

De ontdekkingstocht door de gevarieerde markt mondde uit in een mixtape-platform waarop allerlei levendige muziek werd gedraaid. Volstrekt onbekenden raakten met elkaar verbonden. Alsof op deze plek de afterparty van eendaagse trouwerijen werd gevierd. Ik danste letterlijk mijn schoenen stuk op het dorre gras van onbegrensde vreugde.

Deze zaterdag werd heerlijk afgesloten door Rowèn Heze, waarop velen zich hadden verheugd. Met applaus en gejuich aanbeden de liefhebbers de gemoedelijke sfeer. Als swingende sardientjes gooiden velen hun plastic bekertjes de lucht in en werden we allen gezegend als de samenhorende mierenhoop der gezelligheid.

Het blijft verbazingwekkend hoe op dit vrij kleine park zoveel moois kan ontstaan.

Foto’s: Laura Bus

DSC_1263 DSC_0829 DSC_0828 DSC_0809 DSC_0683 DSC_0587

Article by Anoek Hilt

Anoek Hilt Woordmetselaar Read 1 articles by

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud