Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

The Coral – Luxor, Keulen (27-10-2010)

foto van coral myspace

Neville Skelly beëindigde zijn korte akoestische voorprogramma met de aankondiging van “the best band in England” en hoewel een volle neef van The Coral-broertjes James en Ian en zelf niet al te best in vorm, was ik tweeëntwintig tijdloze songs later de laatste om hem tegen te spreken.

The Coral betrad de bühne, trapte af met het openingsnummer van het recente prachtalbum ‘Butterfly House’ en mijn bewondering was haar deel. De prachtige sound, het onwaarschijnlijke spelniveau, de loepzuivere meerstemmige samenzang, de naderende perfectie. Het stel verlegen snotapen van weleer nam zes albums lang de tijd om dwars tegen alle geldende trends en hypes in tot volle wasdom te komen. Het levende bewijs daarvan werd woensdagavond in de Keulse Luxor geleverd. De setlist leunde stevig op genoemde laatste plaat maar met voldoende flashbacks om ook de oudere fans bij de les te houden. Hoewel de meeste songs qua uitvoering de studioversies akelig dicht benaderden werd er waar mogelijk flink van leer getrokken. Gitarist Lee Southal mocht zich bij tijd en wijle lekker uitleven en ver boven zichzelf uitstijgen tijdens de wat langere instrumentale met psychedelica doordrenkte passages. Zanger/gitarist James Skelly zal nooit een lachebekje of spraakzame frontman worden maar wist alleen al op basis van zijn vocale kwaliteiten en de intensiteit waarmee hij zijn zieleroerselen voor het voetlicht bracht alle aandacht op zich gericht. En dan was er de aantrekkingskracht van het uitmuntende songmateriaal, want als er één band is die ik nog nooit op een zeperd heb kunnen betrappen is het The Coral wel. Daarom was het des te vreemder dat Merseyside’s finest tot twee keer toe teruggreep op een cover (‘Things We Said’ van The Beatles en ‘I’ll Feel A Whole Lot Better’ van The Byrds).Waarmee meteen het enige nietige minpuntje is vermeld. Verder excelleerde het vijftal op alle fronten.

Neef Neville stond erbij, keer ernaar en wist dat hij in zijn aankondiging geen woord teveel had gezegd. En nu maar hopen dat het niet weer vijf jaar duurt voordat The Coral de oversteek zal maken. We want more!

Article by Marco Smeets

Marco Smeets Marco Media, Mijnstreek Oost, Parkstad Popstad, wannabe hardloper en de muziek in mijn hoofd... Marco Smeets tagged this post with: Read 224 articles by

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud