Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

The Beat, Fenix – Sittard (21-1-2011)

Goh, The Beat. Da’s nog eens jeugdsentiment. Dat ze nog bestaan. En wat zou er nog over zijn van de Birminghamse ska-topper van weleer? Toaster/zanger Ranking Roger en drummer Everett Morton dus, en dat blijkt in Sittard meer dan voldoende om de glorietijden van weleer te laten herleven.

Roger wordt terzijde gestaan door zijn zoon Ranking Junior en Mickey Billingham (Dexys Midnight Runners) completeert de band. Het zijn echter de huurlingen Simeon Murray op saxofoon en bassist Andy Pearson die de zaak naar het allerhoogste niveau tillen. Murray is in staat te toeteren als zijn illustere en legendarische voorganger Saxa, waar Pearson (niet voor niets ook geregeld op de loonlijst van The Toasters) de skatrein meedogenloos in volle vaart laat doordenderen alsof het nog altijd 1979 is. De zaal is matig gevuld, maar het feest is er niet minder om.

Het zijn de oudste successen die het vuur het hoogst opstoken en The Beat kan het zich gewoon permitteren om haar grootste hit te negeren. Geen ‘Can’t Get Used To Losing You’ derhalve maar niemand die erom maalt. De beide Rankings genieten zichtbaar van het publiek, de muziek en elkaar en The Beat klinkt ook in 2011 nog gewoon zoals het hoort. Onversneden ouderwetse Britse ska met een hele grote hoofdletter, die – en lezen de heren Smeets en Chokri even mee – niet zou misstaan in een zomerse festivaltent.

Een feestelijk, verrassend en in alle opzichten uitstekend begin van mijn concertjaar. What a joy, what a joy, what a joyful sound.

Foto: Bart Notermans.

Article by Marco Smeets

Marco Smeets Marco Media, Mijnstreek Oost, Parkstad Popstad, wannabe hardloper en de muziek in mijn hoofd... Marco Smeets tagged this post with: Read 224 articles by

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud