Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

Deathcore in Cultuurhuis Heerlen

Wat ga je doen als je bij de Afgrond aandacht wilt besteden aan zo divers mogelijke cultuur in 045? Dan kom je terecht bij o.a. een deathcore avond.

Hele harde jongens die, als ze van het podium afstappen, worden gekust door hun moeder.

In het verleden was ik vaker te vinden op Dynamo open air. Ook verdwaalde ik wel eens naar Sheltur of het Unitas. Ik ben best fan van hard.

Maar toegegeven, de leeftijd speelt mij parten en daarom hield ik het deze keer maar drie bands lang uit. De andere reden die mij eerder naar huis stuurde was het feit dat er erg lang gesoundcheckt werd tussen de bands door. En bij band drie begon mijn geduld daarmee aardig op te raken.

Ik ga geen deskundig oordeel geven over de bands aanwezig. Daarvoor bezit ik niet genoeg kennis van het genre.

Wat ik wil zeggen erover is: het was hard, het was gezellig, het was broederlijk, het was heerlijk meedeinen met je hoofd. Het was zoals het hoort.

Band 1 was Combined fragments: Een band opgericht door vijf vrienden in 2009. Zij noemen zichzelf: solid, groovy en metalcore. Zij hebben al 1 EP op hun naam staan: The Final Hour.

Band 2: Reaching for Dawn. Zij zijn ontstaan aan het eind van 2010 en combineert metalcore met hardcore riffs.

Band 3: As they Deceive. Van deze band kan ik nagenoeg geen info vinden. Wel heel veel nummers en een facebookpagina waarop weinig wordt verteld. Drummer is Kaj, technicus van het Cultuurhuis.  De zanger zagen we ook in band 2. Nochtans bleek deze band een van de twee hoofdacts te zijn, zodat ik denk dat er in de liefhebberskringen weinig uitleg nodig is over de muziek van deze band.

Band 4: As Heavens collide. Metalcore/hardcore band. Zij hebben een heuse eigen website. Echter zonder info, alleen verwijzingen naar facebook/myspace e.d. Dit is de band die ik heb gemist omdat mijn oren en benen vermoeid waren (ik ben 40+, dan mag dat).

Ook zij waren een hoofdact. Ik ga ervan uit dat ze als uitsmijter dan ook nog hebben gezorgd voor een goede afsluiter van een leuk feest.

Foto’s: Anita Hondong

Article by Monica Dols

Monica Dols Dieren, kinderfeestjes, cultuurhuisheerlen, evenementen, creatieve dingen bedenken, positief, organiseren. Read 132 articles by

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud