Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

The Notorious IBE

Afgelopen weekend was Heerlen dankzij The Notorious IBE voor de vijfde keer hét breakdance- én hiphopcentrum van Europa. Voor de gelegenheid opgesplitst in tien cyphers, die werden bezet door duizenden jongeren uit de hele wereld. B-boys en girls, dansend, battelend of gewoon chillend. Graffiti in de Schinkelstraat, backpacks en petjes tot waar het oog reikte. En een waanzinnig positieve sfeer. Foto’s: Anita Hondong

cover

Zomaar een zaterdagmiddag op het Pancratiusplein. Bij de zijingang van Schunck* heeft zich een grote groep mensen verzameld voor de Solo Kids Battle. De liefhebbers staan tegen de dranghekken samengepakt, het nieuwsgierige winkelend publiek sluit geïnteresseerd aan. Rondom het podium hebben zich tientallen kinderen verzameld om één tegen één met elkaar de strijd aan te gaan. Kleine B-boys en girls uit velerlei windstreken, van kleuter tot scholier. Met de juiste looks, de juiste attitude én dito skills.

Op de aangrenzende hiphop-markt wisselen kleding, kunstwerken, boeken en vinyl van eigenaar. De meeste IBE-ers hangen op dat moment echter, tussen de B-boy Crew Qualifiers en Powermove Battles in de Limburgzaal door, rond in de hete nazomerzon op het Burgemeester van Grunsvenplein. Tegelijkertijd zijn er workshops in Schunck*, talkshows in de ING zaal, battles in Gemeentehuis en Nieuwe Nor, waar dezelfde avond nog een vette afterparty zal plaatsvinden.

Een dag later lijkt de rust in hartje Heerlen teruggekeerd omdat het hele circus zich voor de grote en spectaculaire finale heeft verplaatst naar de Hogeschool Zuyd. Als het event zo rond tien uur ten einde loopt vormt zich een lange stoet vermoeide doch voldane jongelui op het trottoir en fietspad van de Looierstraat richting centrum en Centraal Station. De terrassen rond het Pancratiusplein lopen vol en Heerlen geniet na van een festijn dat inmiddels net zo bij de stad is gaan horen als Cultura Nova en de Raboronde maar dat tevens óók de jeugd aanspreekt en alleen al daarom van ongekend belang is.

Meer Notourious IBE, inclusief bewegende beelden, vind je op Facebook.

Article by Marco Smeets

Marco Smeets Marco Media, Mijnstreek Oost, Parkstad Popstad, wannabe hardloper en de muziek in mijn hoofd... Read 219 articles by


Luister ook naar DE AFGROND op de radio. Iedere maandag en woensdag tussen 22.00 en 23.00 uur op RTV PARKSTAD. Op 89.2 FM of via deze live stream.

RSS Parkstad Popstad

  • Parkstad Popstad Concertagenda
    13 maart Waylon – Limburgzaal, Heerlen Rowwen Hèze – Theater, Kerkrade Vicious Rumours, Disquiet – Oefenbunker, Landgraaf Invictus, Reyner, Last Day On Earth – Bluff, Heerlen Chaotic Hostility, MBK e.a. – Nieuwe Nor, Heerlen 14 maart Rowwen Hèze – Theater, Kerkrade Southern Blues Night: John Primer e.a. Parkstad Limburg Theater, Heerlen Open Podium – Café... […]

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud