Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

Chivy & the Bluezicians / Amberjacks

Afgelopen zaterdag speelden Chivy & The Bluezicians in Cultuurhuis Heerlen en het was voor het eerst dat de presentatoren Sjonnie & Anita een voorprogramma aan hun avondje hadden toegevoegd. In dit geval was dat Amberjacks, en dat viel niet tegen… Door: Sjon(nie) Mobers

De band maakte in deze hoedanigheid hun debuut op het podium voor een live publiek en het knalde dan ook vanaf de eerste tonen snoeihard de zaal in. Zanger Jack Westenberg  omschreef de muziek van z’n band als vieze rock, en ik ben het dan ook met hem eens, het is met vieze rock net als met vieze sex, ook als het vies is kan het verdomd lekker zijn… Amberjacks staat 6 oktober o.a. op het dVers festival geprogrammeerd.

Na dit debuut was het dan tijd voor Chivy en zijn Bluezicians om ons te entertainen met onvervalste Bluesrock. Het drietal deed een nummertje soundchecken, en meteen waren alle ogen en oren gericht op die drie jonge gasten die daar op het podium de sterren niet alleen van maar ook uit de hemel speelden. Als presentator kon ik na die soundcheck dan alleen nog maar kwijt dat ik me in de zaal zou gaan begeven en verder mijn mond zou houden, opdat the Bluezicians konden doen waarvoor zij gekomen waren: SJPELEN!

Een kleine twee uur lang was het publiek getuige van een heus natuurtalent. De linkshandige gitarist Chivy Kuhles uit Meezenbroek (Heerlen) speelde met gemak nummers van zijn helden Stevie Ray Vaughn en Gary Moore en Carlos Santana. Ook in eigen nummers van de band klonk zijn virtuositeit alsof hier werkelijk een wereldgitarist van formaat op het podium stond. De drummer Bob Kessels drumde met een gemak als dat van Terry Bozzio, Bil Bruford of Stewart Copeland en bassist Thomas Kuijpers klonk superstrak. Dit drietal is een pracht combi!

Als ik vooraf had gezegd of bericht dat iedereen versteld zou staan dan hadden waarschijnlijk weinig mensen mij echt serieus genomen, al twijfelde ik er toch al aan of mensen me in dit opzicht wel eens serieus nemen, maar dat boeit Sjonnie dan ook niet. Sjonnie en Anita halen uiteindelijk alleen maar talent in huis, dat moge na afgelopen zaterdag wel duidelijk zijn.

Erg jammer voor diegenen die het hebben gemist, maar wellicht komt er nog een kans. Voorlopig touren Chivy & the Bluezicians (CatB) door Nederland maar dan hoofdzakelijk boven de rivieren. Ik durf echter wel te voorspellen dat deze band in 2013 zal terug keren op het het podium in Cultuurhuis Heerlen voor het C-Blues Festival 2013. Neem dat nu maar van Sjonnie aan…

Article by Monica Dols

Monica Dols Dieren, kinderfeestjes, cultuurhuisheerlen, evenementen, creatieve dingen bedenken, positief, organiseren. Read 132 articles by

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud