Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

School Is Cool

Hé, School is Cool, was dat niet dat Belgische indiepop-bandje dat op Pukkelpop 2010 speelde na het winnen van Humo’s Rock Rally en pas amper een jaar bestond? Ja, dat zijn ze en hun debuutalbum Entropology kwam uit in november 2011. Afgelopen woensdag bracht dit ze voor een tweede tour naar Nederland en de Nieuwe Nor Heerlen had de primeur. Tekst: Daniëlle Quadakkers, Foto’s: René Bradwolff

Maar niet voordat voorprogramma Puggy liet horen dat zij ook behoorlijk wat in hun mars heeft. Het trio heeft roots in Frankrijk, Zweden en Engeland maar beschouwt zich toch als een bandje uit Brussel omdat de bandleden elkaar daar hebben leren kennen. Ik had nog nooit van ze gehoord maar ze bestaan al sinds 2004 en hebben al twee albums achter hun naam. Goed op elkaar ingespeeld dus en dat hoorde je gisteren terug in de strakke set van iets meer dan een half uur. Poppy, dansbaar, lekker orgeltje met af en toe een bombast riedeltje à la Muse. Tel daarbij op dat ze alle drie een lekker potje konden zingen en hun songs een kop en een staart hadden en dan weet je dat dit geen standaard voorprogramma was. Dat was ook te merken aan de publieksreactie en dat deed de goedgeluimde bandleden zichtbaar goed.

Een ideaal voorprogramma voor de goedgevulde Nieuwe Nor waar het publiek iets na 22.00 u. goed opgewarmd de zes School is Cool leden begroetten. Vier jochies en twee meisjes maar help, zie ik daar een viool? Sinds Arcade Fire ben ik daar bij indie bands namelijk een beetje allergisch voor maar gelukkig, het instrument wordt functioneel gebruikt. Het maakt School is Cool overigens geen standaard indie bandje (ook dankzij de xylofoon) en dat valt dan ook wel weer te prijzen. School is Cool oogt en klinkt fris en had er woensdagavond zin in. Er werd op lieflijke wijze geconverseerd met het publiek maar als de eerste tonen van de liedjes klonken was dat lieve imago er snel vanaf. Op hun best vond ik School is Cool als ze hun avontuurlijke liedjes een snufje ‘jaren 80’ (denk Nena bij prijsnummer Warpaint) meegaven. Maar ook heel fraai, de eerste toegift die akoestisch werd uitgevoerd tussen het publiek.

Het was weer een mooie avond in de Nieuwe Nor!

School Is Cool – Nieuwe Nor, Heerlen (17-10-2012)


Article by Danielle Quadakkers

fontys / onderwijs / consultant / hardlopen / roda jc / muziek / heerlen Read 54 articles by


Luister ook naar DE AFGROND op de radio. Iedere maandag tussen 22.00 en 23.00 uur op RTV PARKSTAD. Op 89.2 FM of via deze live stream.

RSS Parkstad Popstad

  • Parkstad Popstad Concertagenda [UNDER CONSTRUCTION]
    28 SEPTEMBER Double Axe – Cultuurhuis, Heerlen 1 OKTOBER Kerri Powers, Damiën van Elburg – Parkstad Limburg Theater, Heerlen  The Black Stars – Cultuurhuis, Heerlen 2 OKTOBER Riptide – Parkstad Limburg Theater, Kerkrade A Tribute To David Bowie – Cultuurhuis, Heerlen 3 OKTOBER Mercy John – Parkstad Limburg Theater, Heerlen 9 OKTOBER Lesoir, Throat Of... […]

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud