Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

Drive Like Maria

De Nederlands/Belgische rockband Drive Like Maria stond eerder dit jaar al op het Bokpop festival in Valkenburg en ik werd vooraf al getipt door de organisatie dat ik deze band zeker moest gaan bekijken. Ik was er echter, wegens andere verplichtingen, helaas niet bij die dag, Toen ik hoorde dat ze vanavond een concert gaven in de Nieuwe Nor had ik me voorgenomen er toch maar eens heen te gaan, niet met al te hoge verwachtingen moet ik eerlijkheidshalve toegeven. Tekst: Sjon Mobers aka King Mobe / Foto’s: Multipics

De band oversteeg echter duidelijk mijn verwachtingen, vanaf de eerste slagen die drummer Bram van den Berg (voormalig drummer van Krezip) inzette was ik verkocht… wat een energie, wat een overgave. Ik hou er gewoon van als een band alles geeft op het podium. Niet aarzelen, geen onnodige lange pauzes tussen de nummers maar de tijd die je op het podium gegeven is maximaal benutten, en dat deed Drive Like Maria vanavond zeer zeker.

De warme stem zanger/gitarist Bjorn Awouters uit het Begische Hasselt kwam mede dankzij het goede geluid in de Nieuwe Nor mooi tot zijn recht in de krachtige uptempo rocksongs en ik heb nog nooit tevoren meegemaakt dat ik daadwerkelijk kippenvel kreeg van een ‘chick’ die gitaar speelt. Dat klinkt misschien enigszins minachtend ten opzichte van menig vrouwelijk schoon, mijn excuses dames, maar ik was vanavond gewoon echt onder de indruk van het gitaarspel als ook de overgave waarmee Nitzan Hofmann haar stevige riffs over me heen stortte. Baf, strakke baslijnen (Robin van Saaze) en uitermate strakke beats, energiek en zeer overtuigend, zo klonk het naar mijn bescheiden mening elke song die Drive Like Maria ten gehore bracht.

En dan werd ik ook nog getrakteerd op de lieve Ciska Vanhoyland, zangeres van Mon-o-Phone, een Belgische act die ik vorig jaar tijdens Scenes Connected te Maastricht mocht aankondigen en waar ik ook toen al van onder de indruk was. Ciska was vanavond de gast vocalist tijdens het nummer ‘Howl’. Met dit nummer vraagt de band aandacht voor de Keep A Breast Foundation. een organisatie die zich richt op jongeren over de hele wereld en ‘awareness’ kweekt over borstkanker, een ‘cause’ die mij persoonlijk zeker ten harte gaat.

Al met al liet Drive Like Maria na de toegift niet alleen mij maar het hele publiek met een behoorlijk voldaan gevoel achter… en als je het mij vraagt heb ik vanavond een echte kanshebber gezien om de 3FM tent op het Pinkpop festival in 2013 helemaal plat te kunnen spelen, niet dat ik denk dat Mojo deze recensie zal lezen en/of mijn mening serieus neemt maar het is deze band zeker gegund!

Sjef van Rijt zorgde voor een mooie reeks foto’s die op de website de Nieuwe Nor zijn te bewonderen…

(Drive Like Maria – Nieuwe Nor, Heerlen, 2-11-2012)


Article by Sjon Mobers

Sjon Mobers Sjon Mobers aka King Mobe, vormgever, plaatjes draaier, presentator, (be)denker en vooral kunstige nar, onafhankelijk grillig van binnen, warm naar buiten... Read 12 articles by


Luister ook naar DE AFGROND op de radio. Iedere maandag tussen 22.00 en 23.00 uur op RTV PARKSTAD. Op 89.2 FM of via deze live stream.

RSS Parkstad Popstad

  • Parkstad Popstad Concertagenda [UNDER CONSTRUCTION]
    28 SEPTEMBER Double Axe – Cultuurhuis, Heerlen 1 OKTOBER Kerri Powers, Damiën van Elburg – Parkstad Limburg Theater, Heerlen  The Black Stars – Cultuurhuis, Heerlen 2 OKTOBER Riptide – Parkstad Limburg Theater, Kerkrade A Tribute To David Bowie – Cultuurhuis, Heerlen 3 OKTOBER Mercy John – Parkstad Limburg Theater, Heerlen 9 OKTOBER Lesoir, Throat Of... […]

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud