Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

Trip To The Moon

Afgelopen zaterdag zag het in de Nieuwe Nor zwart van de mensen en herleefden de roerige Heerlense jaren ’80 en ’90 tijdens Inpoet V, hét New Wave – Post Punk – Gothic – Industrial – EBM dansfeest van het jaar. DJ Kitty legt uit waarom onderstaande klassieker op haar setlist stond.

Rondom het station wordt al flink de bagger aan het werk gezet zodat in 2016 het Maankwartier kan herrijzen boven Heerlen. Na de site over het Maankwartier te hebben bekeken  viel ik bijna stijl achterover van de onzinnige en vooral zweverige verhalen en commentaren. Hebben ze drugs gebruikt? Je moet wel erg veel fantasie hebben om het daglicht te vangen tot in de kelder mevrouw De Wit, of natuurlijk flinke kelderramen. Mijn fantasie sloeg in ieder geval totaal op hol bij het lezen van al die verhalen en maangedichtjes (?) op de site. ‘Michel Huisman, vader van de maan’? Met zijn verdiende centen aan dit project kan hij zich waarschijnlijk een tripje naar de maan permitteren! Zelfs de bouwhekdoeken (ik kende de benaming niet) zijn ‘speciaal ontworpen en vertellen op een leuke manier het ontstaan van het Maankwartier.’ Ik denk dan: nog meer geldverspilling en Kinderstad is de andere kant op!

Er komen een aantal koop- en huurwoningen en dat omschrijven ze als volgt: ‘geniet van het schouwspel dat zich hier elke avond afspeelt. Aan grote krullen hangen acht manen die ’s avonds fraai verlicht schijngestalten van de maan tonen.’ Schijngestalten? Het is bijna Sinterklaas en zie de maan schijnt door de bomen! In dit geval schijnen dan acht manen door de bomen. Toekomstige bewoners kunnen blij zijn dat Saturnus niet de inspiratiebron was want dan hingen er 62 manen aan 62 krullen. Ze hebben het over de ‘integrale centrumvisie’ die ze gaan verbinden aan ‘belangrijke identiteitsdragers’ zoals de Royal. PS: Medio 2007 stond de Royal op het randje van de financiële afgrond.

Tja… er is ook niet veel aan identiteitsdragers over nadat bijna alles met enige identiteit in Heerlen gesloopt is. Het station (1985) kan ook al geen identiteit meer ontwikkelen omdat het binnen 30 jaar alweer gesloopt gaat worden. Monumentenzorg wordt niet rijk aan Heerlen, dat is een feit. En als je dan door ons Heerlen loopt en de ene leegstand naast de andere ziet (en dan heb ik het alleen over winkelpanden en nog niet eens over al die leegstaande kantoorgebouwen), vraag ik me af hoe leeg het gaat worden in de binnenstad als het Maankwartier klaar is. Inderdaad: ‘Heerlen verdient wel een sprookje…’

Als muzikale omlijsting een plaatje van Alien Sex Fiend met de passende titel ‘Trip to the Moon’. Afgelopen zaterdag, tijdens onze jaarlijkse Inpoetreünie, nog gedraaid.

(Kitty)

Article by Administrator

Ik schrijf geen artikelen, maar onderhoud enkel de website! Read 64 articles by


Luister ook naar DE AFGROND op de radio. Iedere maandag tussen 22.00 en 23.00 uur op RTV PARKSTAD. Op 89.2 FM of via deze live stream.

RSS Parkstad Popstad

  • Parkstad Popstad Concertagenda [UNDER CONSTRUCTION]
    28 SEPTEMBER Double Axe – Cultuurhuis, Heerlen 1 OKTOBER Kerri Powers, Damiën van Elburg – Parkstad Limburg Theater, Heerlen  The Black Stars – Cultuurhuis, Heerlen 2 OKTOBER Riptide – Parkstad Limburg Theater, Kerkrade A Tribute To David Bowie – Cultuurhuis, Heerlen 3 OKTOBER Mercy John – Parkstad Limburg Theater, Heerlen 9 OKTOBER Lesoir, Throat Of... […]

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud