Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

Atari Teenage Riot

Op Doomsday stonden ze in Antwerpen nog voor 10.000 stuiterende mensen, een dag later gaat Atari Teenage Riot er net zo bezeten tegenaan in de bescheiden Nieuwe Nor. In de wereld van Alec Empire bestaat er namelijk maar één versnelling: de allerhoogste. Foto’s: René Bradwolff

De ingrediënten van een avondje Atari zijn al twintig jaar bekend. Snoeihard beukende beats, aanstekelijke ritmes, opruiende maatschappij-kritische teksten, spannende geluidseffecten, gesampeld gitaargeweld… En dat allemaal met de volumeknoppen vol open.

Empire wordt tijdens de huidige tour bijgestaan door Rowdy Superstar en Nic Endo, die als frontman en -vrouw het publiek aardig gek weten te maken maar ook achter de knoppen van wanten weten wanneer mister Atari zelf op de rand van het podium de danslustigen tot het uiterste drijft.

Hun digital hardcore klinkt uiteraard niet meer zo opzienbarend als in 1992 (toen ATR als eerste een brug sloeg tussen techno en punk) maar de impact is nog steeds enorm. Ondergedompeld in aanhoudend stroboscoopgeflits en met een bak noise die meedogenloos blijft voortdenderen blijkt een concert van Atari Teenage Riot ook in 2012 nog steeds een belevenis van formaat.

Waar de Maya’s de wereld op 21 december niet om zeep konden krijgen deed Atari Teenage Riot in Heerlen een verwoede tweede poging. Wahnsinn!

(Atari Teenage Riot – Nieuwe Nor, Heerlen)


Article by Marco Smeets

Marco Smeets Marco Media, Mijnstreek Oost, Parkstad Popstad, wannabe hardloper en de muziek in mijn hoofd... Read 224 articles by

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud