Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

Gers Pardoel

Afgelopen zaterdag streek de populaire Nederlandse rapper Gers Pardoel en zijn crew neer in het Zuiden om voor een elfhonderd personen tellend publiek een concert te verzorgen in het Parkstad Limburg Theater Heerlen.

Ondergetekende was ingehuurd om diezelfde dag te werken in de keuken van het theater in de artiestenfoyer. ’s Middags zou ik oog in oog staan met een BN’er met wiens oeuvre ik niet echt bekend ben, dus enige muzikale voorbereiding achtte ik noodzakelijk. De zaterdagmorgen heb ik gewijd aan het beluisteren van Deze Wereld Is Van Jou, Gers’ debuutalbum via Spotify.

Zijn definitieve doorbraak beleefde hij in 2011 met de singles Ik Neem Je Mee en Bagagedrager (“Spring meer achterop bij mij. Achterop mijn fiets…”) Vooral aan deze laatste was toentertijd, voor mijn gevoel, geen ontkomen aan. Overkill?! Ik hoopte nog net niet dat de Duitsers zouden terugkomen om alle fietsen te stelen. Beide nummers zijn vertegenwoordigd op het hierboven genoemde album. De overige (dertien) liedjes waren mij niet bekend en, eerlijkheidshalve, slechts drie ervan spraken mij in eerste instantie aan.

Muzikaal helemaal up-to-date vertrok ik richting het theater. Waar ik ’s middags opeens stond te praten met Gers. O.a. over (zijn) muziek, koken etc. Ik moet zeggen, hij is ontzettend sympathiek en benaderbaar. Om stipt zes uur werd er gedineerd en om half acht begon het concert. Dat mijn lieve collega’s en ik gratis mochten bijwonen.

De show werd geopend door de supporting act, TopNotch’s nieuwe aanwinst, Ronnie Flex. Nadat het publiek helemaal opgewarmd was, betrad de main act het podium. Wat volgde was een anderhalf uur durende, energieke show waarin Gers, met strakke backing van zijn begeleidingsband, een groot deel van zijn werk ten gehore bracht.

“Toen ik veertien was vroeg mijn moeder… toen leefde mijn moeder nog …ze vroeg aan mij wat wil je later worden? Ik zou daarop: MEZELF!” met deze woorden werd het nummer Zijn geïntroduceerd. Een lied over individualiteit met een heerlijk stukje zelfspot “voor de meeste ben ik vreemd, raar of misschien debiel…” Nummers als Morgen Ben Ik Rijk en De Money & De Faam met ‘stoere’ teksten over het vergaren van rijkdom en bitches zijn volgens mij verplicht in het Hiphopwereldje. Ook de titelsong van New Kids Broodje Bakpao werd uitgevoerd. Inclusief hakdemonstratie (de dansstijl, niet de groente) door Gers. Zijn grootste hits Ik Neem Je Mee en Bagagedrager werden luidkeels meegezongen door het publiek en ondanks dat ik hierboven een mogelijk misplaatste grap heb gemaakt over dit laatstgenoemde lied, ging ik helemaal mee in het enthousiasme!

Het publiek danste, sprong, wuifde en hakte mee. Ongetwijfeld heeft iedereen een top avond gehad. Gers sprak de lovende woorden “…het beste publiek van het universum” voordat hij podium verliet. Persoonlijk heb ik weinig aan te merken op het concert. Alleen jammer dat hij zijn m.i. beste, meer serieuze en meest persoonlijke nummers We Missen Je en Eenzaam op de Bank niet heeft uitgevoerd.

Eenmaal weer aanbeland in de artiestenfoyer heeft hij de tijd genomen om met mij op de foto te gaan en een gratis verkregen CD te signeren!

In het openingsnummer en titeltrack van het album, Deze Wereld Is Van Jou, komt de volgende tekst voor “nu doe ik shows door het hele land… heb fans in het zuiden tot aan het topje van de Nijl” en daar is (bijna) geen woord aan gelogen.

Article by David Doelen

David Doelen Authors bio is coming up shortly. Read 7 articles by


Luister ook naar DE AFGROND op de radio. Iedere maandag en woensdag tussen 22.00 en 23.00 uur op RTV PARKSTAD. Op 89.2 FM of via deze live stream.

RSS Parkstad Popstad

  • Parkstad Popstad Concertagenda
    13 maart Waylon – Limburgzaal, Heerlen Rowwen Hèze – Theater, Kerkrade Vicious Rumours, Disquiet – Oefenbunker, Landgraaf Invictus, Reyner, Last Day On Earth – Bluff, Heerlen Chaotic Hostility, MBK e.a. – Nieuwe Nor, Heerlen 14 maart Rowwen Hèze – Theater, Kerkrade Southern Blues Night: John Primer e.a. Parkstad Limburg Theater, Heerlen Open Podium – Café... […]

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud