Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

MediakaterOok in 2013 zal DJ Kitty ons weer bestoken met haar obscure muziekjes. Achter de draaitafels van Poppodium Nieuwe Nor en online via De Afgrond. Deze keer met een terugblik, een vooruitblik en een mediakater. Én… twéé clipjes voor de prijs van één. Het zal ongetwijfeld weer een duister nieuwjaar worden.

2013 alweer… Tijd voor een terugblik. Op 14 januari begon mijn 2012 al helemaal goed met een optreden van Front 242. Voor het eerst live gezien in 1985, samen met goede vriendin Katja. Nu gingen we ongeveer 27 jaar later weer samen naar Front 242. En nee, deze keer niet helemaal naar de Belgische kust maar gewoon te voet naar de Limburgzaal hier in Heerlen. Super dat zoiets na al die jaren eindelijk eens mogelijk is in Heerlen en wat een te gekke avond was dat!

Qua plaatjes draaien was 2012 een rustig jaar. Pas op 3 november stond onze 5e Inpoetreünie gepland en mijn verbazing was dan ook groot toen daar opeens een hele grote uitdaging kwam: op 29 oktober de muziek verzorgen bij het optreden van Tuxedomoon in Poppodium Nieuwe Nor. Niet alleen een uitdaging omdat het twee keer draaien betekende in een week maar ook om de muziek te mogen verzorgen bij zulke helden van weleer.
En dan sta je daar tijdens de soundcheck van Tuxedomoon. Nog nooit zo’n lange meegemaakt. Je wilt niet weten hoe vaak ik de eerste twee minuten van ‘Mucho Colores’ voorbij heb horen komen. Dacht dat ik een probleem met streven naar perfectie had maar die konden er echt wat van. Meerdere mensen zeiden al die avond: Tuxedomoon in Heerlen? Inderdaad ongelooflijk, ze waren in Heerlen en wat waren ze geweldig! Onze vijfde reünie was wederom een erg geslaagd feestje en voor mij persoonlijk alvast een mooie muzikale afsluiting van 2012.

In de media viel me dit jaar één ding echt op: het taalgebruik. Hadden we eerder het zeilmeisje, kwamen daar dit jaar opeens de zeiljongens bij en recent nog de rauwegroentenjongen. Wel toevallig allemaal kinderen van, voor mijn gevoel, ietwat gestoorde ouders die waarschijnlijk zelf te weinig aandacht in hun leven gekregen hebben. En ach, we hadden ook nog de Noroboot. Ik dacht eerst: wat voor boot? Maar de mensen hadden gewoon flink de schijterij. Facebookmoord, stilettokater (voetpijn na een avondje stappen op (te) hoge hakken)… het is soms letterlijk echt te gek voor woorden… Mediakater!

Wat gaat dit nieuw jaar ons brengen? Op 26 april draai ik plaatjes voor en na het optreden van Red Lorry Yellow Lorry in de Nieuwe Nor. Echt weer iets om naar uit te kijken! En alweer heerlijke muziek uit de jaren ’80. Rond oktober houden we onze zesde Inpoetreünie en wie weet wat er nog op mijn muzikaal pad komt. Je weet het maar nooit en dat is maar goed ook. Life is full of surprises!

Deze keer twee clipjes omdat beide bands een onuitwisbare indruk bij me achtergelaten hebben.

Tot slot: goede voornemens veroorzaken alleen onnodige stress.

(Kitty)

Article by Marco Smeets

Marco Smeets Marco Media, Mijnstreek Oost, Parkstad Popstad, wannabe hardloper en de muziek in mijn hoofd... Read 224 articles by

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud