Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

See the way the wave goes!

Of je hem nu kende van het oude Inpoet aan de Klompstraat, van de kroeg, zittend aan de bar met een Ouzu en een plisje of van de straat… Ollie was een begrip in Heerlen. Die goedhartige ‘ouwe punker’, was ook ooit nog eens drummer van Heerlense punkbands als Schutzraum en ZwaarKlote en was geliefd alom. Een kleine icoon in het Heerlense straatbeeld.

Ollie is niet meer, na een slopend ziekbed hield hij het afgelopen dinsdagnacht voor gezien.

Het trieste bericht kwam tot mij, zoals zoveel ‘nieuws’ de laatste tijd tot mij komt, via Facebook, het medium waar Ollie echt niets mee had, helemaal niets, dat gedoe ging hem gewoon te ver. Muziek, biertjes, Ouzo en shag, dat was was toch meer zijn ding. Tja, dat roken dat was hem de laatste jaren door de dokter al menig maal verboden en ach die alcohol…

Hij kachelde vaak zo vrolijk met zijn ‘racemonster’ de scootmobiel, voor biertjes naar ‘Appie’ en voor een flesje naar de slijterij. En zo kenden de meesten Ollie tegenwoordig, tuffend op zijn scootmobiel over de Schandelerboord of door het centrum van Heerlen. Op weg naar z’n kroeg café Bluff, waar hij nog graag stiekem een peuk rookte, Daarom ben ik daar woensdagmiddag dan ook maar samen met vrienden ‘enkele’ ouzo’tjes op Ollie gaan drinken. Het voelde goed.

Om onze Ollie ook niet te kort te doen voelde ik me dus ook een beetje verplicht om via deze weg toch een paar woorden aan hem te wijden, niet veel woorden, dat zou voor hem ook niet hoeven, maar toch…

Ollie is niet meer, ‘See the way the wave goes’.

Voor de mensen die er behoefte aan hebben zal Café Bluff a.s. zaterdag, na de crematie z’n deuren openen om op gepaste wijze nog eentje te drinken op Ollie.

Article by Sjon Mobers

Sjon Mobers Sjon Mobers aka King Mobe, vormgever, plaatjes draaier, presentator, (be)denker en vooral kunstige nar, onafhankelijk grillig van binnen, warm naar buiten... Sjon Mobers tagged this post with: , Read 11 articles by


Luister ook naar DE AFGROND op de radio. Iedere maandag en woensdag tussen 22.00 en 23.00 uur op RTV PARKSTAD. Op 89.2 FM of via deze live stream.

RSS Parkstad Popstad

  • Parkstad Popstad Concertagenda
    13 maart Waylon – Limburgzaal, Heerlen Rowwen Hèze – Theater, Kerkrade Vicious Rumours, Disquiet – Oefenbunker, Landgraaf Invictus, Reyner, Last Day On Earth – Bluff, Heerlen Chaotic Hostility, MBK e.a. – Nieuwe Nor, Heerlen 14 maart Rowwen Hèze – Theater, Kerkrade Southern Blues Night: John Primer e.a. Parkstad Limburg Theater, Heerlen Open Podium – Café... […]

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud