Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

The Buddy Holly Story

buddyhollystory

Afgelopen weekend konden mensen genieten van The Buddy Holly Story in het Parkstad Limburg Theater te Heerlen. De titel laat er geen twijfel over bestaan wiens levensverhaal centraal staat in deze musical.

De show begint in de studio van het radiostation KDAV waar DJ Hi-Pockets Duncan een jong, lokaal bandje aankondigt. Buddy Holly & The Crickets spelen exclusief countrymuziek totdat Buddy – geïnspireerd door Elvis Presley – rebelleert door live on-air los te barsten in een duivels rock ‘n’ roll-nummer. Dit betekent het einde van de band bij KDAV, maar het levert de jongens wel een platencontract op met Decca. Het grote succes komt pas één jaar later, in 1957, wanneer de samenwerking met producer Norman Petty start. Creatieve vrijheid en een nieuw platenlabel zorgen voor hit na hit. De eerste helft wordt afgesloten met Buddy’s legendarische optreden in het Apollo Theater waar hij het volledig zwarte publiek voor zich wist te winnen.

Na de pauze krijgen de dames eindelijk hun love story. In New York ontmoet Buddy receptioniste Maria Elena Santiago. Een bruiloft en een zwangerschap laten niet lang op zich wachten. Waar hij gelukkig is in de liefde gaat het carrière-gewijs minder; hij is inmiddels een soloartiest en voelt zich genoodzaakt om weer te gaan touren omwille van de extra inkomsten. Samen met The Big Bopper en Ritchie Valens begint Holly aan The Winter Dance Party-tour. Het succesverhaal van deze artiesten komt plotseling ten einde op 3 februari 1959 – The Day the Music Died – en hiermee ook de voorstelling. “We want more, we want more!” schreeuwt het euforische publiek en op dit verzoek wordt positief gereageerd met een reprise bestaande uit o.a. het Chuck Berry-nummer Johnny B. Goode.

Net als hierboven wordt in de musical Buddy’s verhaal enkel in grote lijnen verteld. Het grootste gedeelte van de voorstelling bestaat (gelukkig) uit de tijdloze muziek van een veel te vroeg overleden held; That’ll Be The Day, Oh Boy, Peggy Sue, Rave On, maar ook minder bekende nummers als Drown in My Own Tears en True Love Ways passeren de revue. Net als andere klassiekers uit de jaren vijftig; Why Do Fools Fall In Love, Shout, Chantilly Lace en La Bamba!

Tim Akkermans komt qua stem en bewegingen akelig dicht in de buurt van Buddy Holly. Samen met de live-band en de andere castleden levert hij een mooi eerbetoon aan deze iconische artiest, en tegelijkertijd aan een fantastisch muzikaal tijdperk, the fifties!

Afsluitend wil ik nog even terugkomen op het publiek; wat een enthousiaste groep mensen! Het was voor mij als 24-jarige (ja, de gemiddelde leeftijd kelderde flink door mijn aanwezigheid…) geweldig om te zien, én horen, hoe het merendeel van de mensen die avond hun jeugd herbeleefde. Ontzettend jammer wel is dat er geen andere jongeren in de zaal zaten. “You don’t know what you’ve been a-missin!”

(The Buddy Holly Story – Parkstad Limburg Theater, Heerlen, 23-3-2013 t/m 24-3-2013)

Article by David Doelen

David Doelen Authors bio is coming up shortly. Read 7 articles by


Luister ook naar DE AFGROND op de radio. Iedere maandag en woensdag tussen 22.00 en 23.00 uur op RTV PARKSTAD. Op 89.2 FM of via deze live stream.

RSS Parkstad Popstad

  • Parkstad Popstad Concertagenda
    13 maart Waylon – Limburgzaal, Heerlen Rowwen Hèze – Theater, Kerkrade Vicious Rumours, Disquiet – Oefenbunker, Landgraaf Invictus, Reyner, Last Day On Earth – Bluff, Heerlen Chaotic Hostility, MBK e.a. – Nieuwe Nor, Heerlen 14 maart Rowwen Hèze – Theater, Kerkrade Southern Blues Night: John Primer e.a. Parkstad Limburg Theater, Heerlen Open Podium – Café... […]

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud