Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

Unchained Breathing

 IMG_7379k

De Heerlense metalcore-band Unchained Breathing presenteerde zaterdagavond officieel haar nieuwe EP ‘Allspark’ in de Oefenbunker in Landgraaf. Dat deden de jongens niet zo maar want als support waren maar liefst drie bands geprogrammeerd die de bijna volle zaal in Landgraaf mochten opwarmen. Foto’s: René Bradwolff

Het was voor mij alweer jaren geleden dat ik in de Oefenbunker was en het blijkt een aardig zaaltje te zijn geworden voor beginnende of kleinere bands. Het publiek staat bijna op het podium, wat het knusse gevoel versterkt. Zaterdag stonden de bezoekers tijdens het optreden van Unchained Breathing overigens niet zo dicht vooraan want pfeh, wat gaat het tijdens zo’n optreden flink tekeer in de zaal. De karatetrappen vlogen je zowat om de oren (net als het rondslingerende bier) en iemand solliciteerde voor ‘Sterkste man van Landgraaf’ door met een grote ijzeren ton te zwaaien. Ondergetekende stond tijdens het veertig minuten durende concert dus heel saai achteraan.

Ik zag de band een keer eerder, in augustus 2012 op het Booch! Festival maar daar viel het optreden wat tegen, mede door het slechte geluid. Ik was daarom erg benieuwd of het me dit keer wat meer kon bekoren en gelukkig, dat kon het. Sowieso +1 voor het enthousiasme van de vijf jongens die met een heerlijke Limburgse tongval meermaals het publiek bedankten, zichtbaar in hun nopjes waren en stuiterend over het podium vlogen. Ik had vooraf nog wat nummers beluisterd en was vooral gecharmeerd van de songs waarbij de ene zanger (Conner van Dijk) afwisselt met de ander (Davy Smeets). Dat bleek ook live het geval want het zorgde mijn inziens voor variatie die ik doorgaans wel eens mis bij deze muziek. Maar dat kan ook aan het simpele feit liggen dat ik niet zoveel metalcore luister. Tijdens ‘Energon’ kreeg de band er ook nog eens een gastzanger bij. Daniel van de inmiddels ter ziele gegane band Disposed to Mirth mocht het feestje meevieren.

Min: Live klinkt het allemaal wat rommeliger dan op die eerder genoemde EP. Plus: De samples die het geheel een elektronisch tintje meegeven en de dubbele vocalen. En check de nieuwe clip van ‘The Extortionist’. En zoiets komt dus gewoon uit Heerlen!

(Unchained Breathing – Oefenbunker, Landgraaf – 13-04-2013)

IMG_7297k

IMG_7313k

IMG_7369k

IMG_7404k

Article by Danielle Quadakkers

fontys / onderwijs / consultant / hardlopen / roda jc / muziek / heerlen Read 40 articles by


Luister ook naar DE AFGROND op de radio. Iedere maandag en woensdag tussen 22.00 en 23.00 uur op RTV PARKSTAD. Op 89.2 FM of via deze live stream.

RSS Parkstad Popstad

  • Parkstad Popstad Concertagenda
    15 januari Blaudzun & Amsterdam Sinfonietta – Parkstad Limburg Theater, Heerlen 18 januari Physical Graffiti (Led Zeppelin tribute) – Nieuwe Nor, Heerlen Dayz of the Soyuz, Nem Q – Oefenbunker, Landgraaf The Cavern Beatles – Theater, Kerkrade René Froger – Parkstad Limburg Theater, Heerlen Steve Dewar – Erin’s Isle, Heerlen 19 januari Dayna Kurtz –... […]

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud