Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

Onyx

 IMG_8264k

Picknicken, in de zon liggen, veel kletsen en een wijntje met vrienden. Beter kun je zo’n prachtige zondag als die van afgelopen week niet beginnen. Heerlijk toch!? En nadat de warmte van de dag langzaam wegebde hadden we nog een feestje in de planning: Onyx in de nieuwe nor. Foto’s: René Bradwolff

Ik weet nooit zo heel veel over de achtergrond van artiesten en dus ook niet over Onyx. Buiten dat ze dankzij Run DMC zo groot zijn geworden en een paar hits scoorden houdt mijn verdere kennis helaas op, maar dat is voor mij geen reden om zo’n feestje te missen. Bij aankomst in de Nieuwe Nor was het al meteen een gekkenhuis. Buiten stonden mensen en de zaal was al redelijk gevuld. Propo’88 & Blabbermouf beten het spits af, en hoe! De sfeer was meteen goed, het publiek ging helemaal mee en het dak er af! Een paar leden van Het Verzet deden nog even mee en gelukkig was de avond nog jong. Niemand anders had deze show beter kunnen openen.

Als tweede stond Terell Safadi op het programma maar die beste mijnheer leek niet echt te snappen wat het publiek wilde. Ik zag bezoekers naar buiten gaan en veel mensen die binnen bleven leken meer oog voor hun vrienden te hebben dan voor hetgeen er op het podium gebeurde. Het viel me een beetje tegen maar misschien komt het wel omdat we zo verwend zijn met artiesten als Propo’88 & Blabbermouf en Het Verzet, die met elk optreden het publiek helemaal mee weten te krijgen. Het enthousiasme waarmee de avond begon leek nu even te vervagen maar de belangrijkste act moest natuurlijk nog komen.

Hman deed beter zijn best om het publiek weer op te zwiepen en dat lukte hem redelijk. Zijn muziek was wél dansbaar en ik begon enthousiast te worden voor de headliner en volgens mij nog vele anderen met mij.

Julio van de Nachtploeg had de eer om Onyx aan te kondigen en het was meteen raak. De aanwezigen werden laaiend enthousiast en het echte feest kon beginnen! Vanaf het eerste moment dat Onyx het podium betrad was de interactie met het publiek fenomenaal. Er werden T-shirts en water uitgedeeld, handjes werden geschud. De nummers werden met veel kracht gebracht en het publiek kon er geen genoeg van krijgen. De performers waren heel energiek bezig; hingen aan de balustrade van het balkon en maakten er een gekkenhuis van.

Kortom: het was helemaal top en de sfeer zoals die hoort te zijn op zulke fijne avonden!

(Onyx – Nieuwe Nor, Heerlen – 14-04-2013)

 IMG_8037k

IMG_8048k

IMG_8092k

IMG_8154k

IMG_8240k

Article by Charèll Hyndycz

Charèll Hyndycz kletsen^biertjesdrinken*dansjesdoen&SPAT Heerlen Read 1 articles by


Luister ook naar DE AFGROND op de radio. Iedere maandag en woensdag tussen 22.00 en 23.00 uur op RTV PARKSTAD. Op 89.2 FM of via deze live stream.

RSS Parkstad Popstad

  • Parkstad Popstad Concertagenda
    15 januari Blaudzun & Amsterdam Sinfonietta – Parkstad Limburg Theater, Heerlen 18 januari Physical Graffiti (Led Zeppelin tribute) – Nieuwe Nor, Heerlen Dayz of the Soyuz, Nem Q – Oefenbunker, Landgraaf The Cavern Beatles – Theater, Kerkrade René Froger – Parkstad Limburg Theater, Heerlen Steve Dewar – Erin’s Isle, Heerlen 19 januari Dayna Kurtz –... […]

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud