Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

Eurovisie Songfestival volgens de Parkstadjury

Anouk

Het was zover,  de finale van het Songfestival 2013. De parkstadjury verzamelde zich op de bank voor een strenge, doch rechtvaardige beoordeling. De jury bestond uit Afgrondmedewerkers; David Doelen, Anita Hondong en Monica Dols-Doelen. Daarnaast maakte Nicole Doelen, Gwennith Doelen en Inez Zanders de jury compleet.

De jury gebruikte uiteraard de officiële scorelijsten van het Eurovisiesongfestival (te downloaden op de site) met als criteria; kleding, lied, act, zang.  De scores zijn 1, 2 of 3.

 Hier zijn de “votes”van de Parkstadjury.

Frankrijk:  41 punten in totaal. Commentaren jury; Franse Courtney Love. Rockt lekker. Verbazend leuk nummer.

Litouwen: 34 punten in totaal. Commentaren jury; Lekker hapje, ziet er goed uit. Waar dan ook meteen  alles mee gezegd was.

Moldavië: 53 punten in totaal. Commentaren jury:  Gaaf kapsel. Leuk einde met jurk.

Finland: 43 punten in totaal. Commentaren jury; aparte jurk, niet standaard. Lelijke mannen, het oog wilt ook wat. 

Spanje: 30 punten in totaal. Commentaren jury; het leek wel een gele Pino. We zijn slechte Spaanse nummers gewend maar dit slaat alles. Vals zingen is ook een kunst.

België: 32 punten in totaal. Commentaren jury; synchroon zwemsters ipv danseressen.  Puppie die moet poepen en de danseressen moeten weg.

Estland: 35 punten in totaal. Commentaren jury; je kunt kamperen in die jurk. Tipi op het podium. Saai.

Wit-Rusland: 34 punten in totaal. Commentaren jury; de jurk en de ogen zijn even blauw. Met dansje, dit wordt een zomerhit bij op de Bies.  Typische Eurotrash, next.

Malta: 36 punten in totaal. Commentaren jury; de zingende oempa loempa. Straatmuzikanten. Vrolijke meezinger. We worden er blij van maar niet blij genoeg voor hoge punten.

Rusland: 36 punten in totaal. Commentaren jury;  oudbollig. Lied blijft hangen. Vlees noch vis.

Duitsland: 30 punten in totaal. Commentaren jury; Had de trap gebruikt. Zang nageaapt. Ze kunnen veel die Duitsers maar dit is erger dan de economische crisis.

Armenië: 24 punten in totaal. Commentaren jury;  man met sjaal?  Geen commentaar, geen commentaar, geen commentaar.  De Bon Jovi tijden liggen ver achter ons maar nog niet in Armenië.

denemarken

Nederland: 56 punten in totaal. Commentaren jury; leuk, gewoon een broek. Het was stil in de juryruimte. Een beetje chauvinisme kan ook geen kwaad. Ondanks saai lied toch ook weer een verademing. Eindelijk echte goede zang.

Roemenië: 25 punten in totaal. Commentaren jury; staat er iemand in zijn ballen te knijpen. Tja. Waar zijn de tijden van Vlad de spieser.

Verenigd Koninkrijk:  39 punten in totaal. Commentaren jury; geen woorden voor. Het is wel Bonnie Tyler. Misschien moet ze dit toch maar niet meer doen. Botox forever.

Zweden: 32 punten in totaall. Commentaren jury; de zoon van Boy George. De zanger mag naar huis, de rest is erg leuk. Met kleding uit een mislukt kunstproject kom je niet ver.

Hongarije: 37 punten in totaal. Commentaren jury; had eerst even moeten plassen.  Vrolijk liedje, de zanger vindt het maar eng. Paulus de Boskabouter meets Giel Beelen. Soms verbloemt een muts niet dat je niet kan zingen.

Denemarken: 45 punten in totaal. Commentaren jury;  leuke drummers. Lekker nummer. Shakira in de niet verbeterde versie. 

Ijsland: 36 punten in totaal. Commentaren jury; Wicky de Viking. Het lijkt net Fries. Iets te gelikt, kan iemand zijn haar in de war maken. De punten zijn voor de zang.

Azerbeidjan: 44 punten in totaal. Commentaren jury;  leuk, die man in glazen doos. Goeie act. De punten gingen meer naar de act dan naar het liedje.

Griekenland: 56 punten in totaal. Commentaren jury;  scheidsrechters in rokken. Die mogen bij mij een beschuitje komen eten. Grieken zijn leuke mannen. Vele commentaren over crisis, geld dat ze niet hebben en gratis alcohol is altijd leuk.  Aanstekelijk lied, we krijgen zin om te dansen en te zuipen.

Oekraïne:  36 punten in totaal. Commentaren jury; gaan we larpen? Nee is niks. De reus had een reuzenrol mogen hebben, dan was de act tenminste nog leuk geworden.

Italië: 47 punten in totaal. Commentaren jury;  met muts was ie leuker geweest. Mooi pak maar niet bij een 24 jarige. Strak pak, ik zit al te soppen. Aardige Eros imitatie.

Noorwegen: 32 punten  in totaal. Commentaren jury; strakke jurk. Hou je buik in hou je buik in. Eng strak pakje.

Georgië: 24 punten in totaal. Commentaren jury; hijgers. De Georgische Titanic. Veel te hoog Disney gehalte. De enige die dit leuk vond in onze jury is homo, dat zegt genoeg. Niet waar, zegt betreffend jurylid, ik heb gewoon verstand van muziek.

Ierland: 30 punten in totaal. Commentaren jury; te gelikt. Zwoel.  Met neptattoos, leer en spierballen win je nog geen festival.

De Parkstadjury zegt:

Een gedeelde eerste plaats, Griekenland en Nederland met 56 punten.

Tweede plaats Moldavië met 53 punten

Derde plaats Italië met 47 punten

We wijken nogal af van de Europese uitslag maar wij zijn dan ook veel minder bevooroordeeld.

finland

(deze kus heeft haar niet geholpen)

Article by Monica Dols

Monica Dols Dieren, kinderfeestjes, cultuurhuisheerlen, evenementen, creatieve dingen bedenken, positief, organiseren. Read 131 articles by


Luister ook naar DE AFGROND op de radio. Iedere maandag en woensdag tussen 22.00 en 23.00 uur op RTV PARKSTAD. Op 89.2 FM of via deze live stream.

RSS Parkstad Popstad

  • Parkstad Popstad Concertagenda
    15 februari Tsar Bompa, Whorses – Oefenbunker, Landgraaf ThoTh, BBDVH, Olav e.a. – Nieuwe Nor, Heerlen 16 februari Born From Pain – Bluff, Heerlen Margriet Sjoerdsma & Egbert Derix – Parkstad Limburg Theater, Heerlen Freestyle United – Oefenbunker, Landgraaf Jonna Fraser, Josylvio – Music Dome, Kerkrade Remember – Trefcentrum, Treebeek 17 februari The Needles –... […]

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud