Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

Colossa

IMG_1022k

Laat ik mijn verhaal beginnen met de algemene opmerking dat het heerlijk is om in een intieme sfeer naar een goede band te kijken. Deze opmerking  is natuurlijk wel geheel subjectief. De samenwerking tussen de Nieuwe Nor en de Oefenbunker heeft er vooralsnog voor gezorgd dat er weer wat bekendere bands geprogrammeerd worden in Landgraaf en dat muziekliefhebbers in deze kleine zaal kunnen genieten van liveoptredens. Foto’s: René Bradwolff

De avond wordt geopend door de jonge honden van All Downhill From Here uit Geleen en omstreken. Muzikaal laten de heren links en rechts een steekje vallen, vooral tijdens de samenzang,  maar wie goed luistert kan zeker talent bespeuren. De opbouw en het ritme in de nummers zijn in ieder geval spannend genoeg om de aandacht vast te houden bij het publiek. Zanger Luc Smeets neemt duidelijk de rol van frontman op zich en heeft een zeer prettige zangstem. Nu nog werken aan uitbreiding van het repertoire en het samenspel, maar aan enthousiasme geen gebrek.

Colossa windt er geen doekjes om. Al bij het eerste nummer gaat het gas erop en wordt de zaal overspoeld met de stevige, maar melodieuze sound, die kenmerkend is voor dit viertal.
De set bestaat vooral uit nummers van het nieuwe album “New Day Rising”, met een enkel uitstapje naar het oudere werk van het album “Born to Make a Sound. De band heeft erin ieder geval plezier in en dat is goed te merken in de zaal. In hoog tempo worden de nummers op de zaal afgevuurd, afgewisseld met wat kleine contactmomenten met de mensen in de zaal.
Single “Hurricane” wordt al luidkeels meegezongen en ook bij de andere nummers heeft de zaal moeite om stil te staan.  Ondanks de recente wisseling in de bezetting, is de band goed op elkaar ingespeeld en werkt de onderlinge energie ook door op het publiek. Qua sound doet de band denken aan een opgevoerde versie van de Foo Fighters (deze vergelijking mocht gemaakt worden).  Zanger Remco typeert het (spijker op de kop) geluid van de band als rock genoeg voor de liefhebber en poppy genoeg voor de radio.

Het is in ieder geval duidelijk dat we van Colossa nog veel meer gaan horen, want wat de band vanavond liet horen smaakt naar meer en verdient zeker een groter publiek. De vijftig gelukkigen die vanavond de moeite hadden genomen om te komen kijken en luisteren waren in ieder geval getuige van een overtuigende show.

(Colossa / All Downhill From Here, Oefenbunker – Landgraaf – 17-05-2013)

 

All Downhill From here:

all downhill from here 1

all downhill from here 2

Colossa:

IMG_1279k

IMG_1308k

IMG_1354k

Article by Barry Hodiamont

Barry Hodiamont No Music, No Life! Roda JC, Fanatiek popquizer, DJ Saurus, Bocholtz. Read 18 articles by


Luister ook naar DE AFGROND op de radio. Iedere maandag en woensdag tussen 22.00 en 23.00 uur op RTV PARKSTAD. Op 89.2 FM of via deze live stream.

RSS Parkstad Popstad

  • Parkstad Popstad Concertagenda
    15 januari Blaudzun & Amsterdam Sinfonietta – Parkstad Limburg Theater, Heerlen 18 januari Physical Graffiti (Led Zeppelin tribute) – Nieuwe Nor, Heerlen Dayz of the Soyuz, Nem Q – Oefenbunker, Landgraaf The Cavern Beatles – Theater, Kerkrade René Froger – Parkstad Limburg Theater, Heerlen Steve Dewar – Erin’s Isle, Heerlen 19 januari Dayna Kurtz –... […]

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud