Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

Aowe Kino Rocknight

IMG_3516

Eén keer per jaar wordt er in Bocholtz een Rocknight georganiseerd, waarin bands de kans krijgen om hun eigen materiaal voor te stellen. Ik hoor iedereen al denken… Bocholtz? Ja ook dat is Parkstad. In het lokale jongerencafé is er zo af en toe ook de gelegenheid om bands te bewonderen. Deze zaterdag  werd het podium beklommen door “lokale” bands.

Rebel Yell had de eer om de avond te openen. Twee jaar geleden begonnen als grunge-coverband, maar al snel overgestapt op het schrijven van eigen nummers. Ze zijn wel trouw gebleven aan hun alternatieve roots. De gemiddelde leeftijd van de band is 16 jaar, maar de songs klinken desalniettemin volwassen. Met een zeer getalenteerde drummer (Tijn Brauers) als stuwende kracht achter de songs. De enige vlekjes op de performance van de band zijn de momenten dat zanger Rico Theunissen zijn eigen stem in overdrive gooit, maar dat mag gezien worden als een detail. Als je in 2 jaar zo een ontwikkeling doormaakt, als deze jongens, dan kun je het nog ver schoppen.

Dan is het de beurt aan de main-act van van de avond. Local hero Marc Meesters met zijn band Scarescone. Zij zijn druk bezig met het opnemen van hun tweede cd en dit optreden is een buitenkansje om de nieuwe nummers alvast eens voor het publiek te spelen in de voormalige thuisbasis van Marc Meesters. De 100 aanwezigen kregen een geweldig optreden voorgeschoteld. Colossa-drummer Dennis Meentz werd van stal gehaald als gelegenheidsdrummer, maar het middelpunt is toch Marc Meesters, die met zijn virtuoze gitaarspel de songs naar een hoog niveau tilt. De setlist bestond uit een mix van ouder materiaal (van debuutalbum ‘Psycho’), nieuwe nummers en een aantal covers. De nummers kenmerken zich door het vele technische gitaarwerk en de vele solo’s, waar vooral de liefhebbers van progrock hun vingers bij af kunnen likken. Bij de nieuwe nummers blijkt dat Marc Meesters ook een erg prettige zangstem heeft, die een beetje naar Axl Rose neigt te klinken (vandaar ook de 3-tal Guns ’n Roses covers). De covers blijken in ieder geval niet nodig om de set te dragen, want het eigen materiaal is ijzersterk. Na een dikke twee uur overdonderende rockmuziek, wordt natuurlijk afgesloten aan de bar.

Bocholtz rockcity? Voor deze zaterdag mag dat terecht gezegd worden!

(Scarescone en Rebel Yell, Aowe Kino – Bocholtz – 18-05-2013)

 

Rebel Yell:

IMG_3494

 

 

Article by Barry Hodiamont

Barry Hodiamont No Music, No Life! Roda JC, Fanatiek popquizer, DJ Saurus, Bocholtz. Read 19 articles by


Luister ook naar DE AFGROND op de radio. Iedere maandag en woensdag tussen 22.00 en 23.00 uur op RTV PARKSTAD. Op 89.2 FM of via deze live stream.

RSS Parkstad Popstad

  • Parkstad Popstad Concertagenda
    18 januari Physical Graffiti (Led Zeppelin tribute) – Nieuwe Nor, Heerlen Dayz of the Soyuz, Nem Q – Oefenbunker, Landgraaf The Cavern Beatles – Theater, Kerkrade René Froger – Parkstad Limburg Theater, Heerlen Steve Dewar – Erin’s Isle, Heerlen 19 januari Dayna Kurtz – Limburgzaal, Heerlen A Minor Problem – Oefenbunker, Landgraaf Like U2, Second Draft... […]

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud