Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

KRS-One

1IMG_1798k

Eindelijk is de avond aangebroken dat grootmeester KRS-One de grondvesten zal doen schudden in de Limburgzaal. Vol verwachting ben ik onderweg, zou de teacher het voor elkaar krijgen om de zon door te laten breken in deze regenachtige week? Het is volle maan vandaag, dus we kunnen van alles verwachten… Tekst: René Janssen / Foto’s: René Bradwolff

Inmiddels is het al de derde keer dat ik de beste man live zal zien. In 2006 was dat in de Effenaar, voor een spetterende show van twee uur, waarin hij ontzettend veel interactie met het publiek zocht. Zoals het volrappen van iemands voicemail en een heuse signeermarathon tussen twee nummers in. Zou hij dit kunnen overtreffen? De tweede keer dat ik hem zag was ik dus ietwat verwend en viel het me een beetje tegen. We zullen zien wat vanavond brengt!

Ik kom binnen en het is nog redelijk rustig. Het is nog vroeg, en DJ Roman Baker probeert de zaal alvast wat warm te krijgen. Langzaam vult de zaal zich al een heel eind. Ik heb begrepen dat er 1500 man in kunnen als het podium naar achter staat, maar nu staat ie behoorlijk de zaal in, dus heel druk zal het niet worden. Zonde, want hierop staat zo dadelijk wel een legende! Wellicht is drie dagen achtereen op korte afstand (Antwerpen, Heerlen en Eindhoven) toch iets teveel van het goede?

Na een half uur komt Het Verzet op. Uiteraard hoeven deze mannen geen introductie meer in hun hometown. Het Verzet heeft haar eigen fanbase en dat is te merken. Ze krijgen de zaal goed warm met hun wervelende show. Het podium lijkt, ondanks de afwezigheid van Blabber, bijna te klein voor ze. Na wat bekende nummers sluiten ze af met een nieuwe track, die door het publiek enthousiast wordt ontvangen.

Rondkijkend zie ik dat de zaal inmiddels toch goed gevuld is. Zelfs op het balkon staan mensen te kijken. Even rust en tijd voor een biertje en een praatje. Gelukkig worden we ondertussen door DJ Raenys getrakteerd op enkele classics uit de 90’s die menige 30-plusser kan waarderen.

Opeens wordt de set overgenomen door de stem van KRS die aangeeft dat ie over één minuut het podium zal betreden. En waarempel, om stipt tien uur komt hij al freestylend het podium op en laat zien waar hij goed in is. Na al die jaren kan hij nog steeds prima in zijn eentje een publiek bespelen. Hij weet een perfecte mix neer te zetten van freestyles, oude classics zoals ‘Black Cop’, uiteraard ‘Sound Of The Police’, ‘9 mm Goes Bang’ en wat recenter materiaal. Ook worden er weer enkele b-boys en girls uitgenodigd om on stage te komen rocken en hun moves te laten zien, waar gretig gebruik van wordt gemaakt. KRS vind het top en vraagt hen dan ook om op het podium te blijven. Nadat hij een hele tijd het publiek heeft laten bewegen, begeeft hij zichzelf tussen de mensen. Met veel gejuich komt hij van het podium om al freestylend door het publiek te lopen, tijd nemend voor foto’s en handjes-schudden terwijl hij gewoon doorgaat met zijn ding.

Bijna 30 jaar down the line en geen sterallures, hier kan menig artiest nog heel wat van leren. De security kijkt voorzichtig toe vanaf het podium maar er is geen reden om in te grijpen, deze man heeft zijn respect verdiend en heeft niets te vrezen tussen zijn fans.

Na een minuut of tien gaat hij het podium weer op en maakt zijn show af. Persoonlijk vond ik 75 minuten wat kort, ik had graag nog wat meer van KRS gezien en gehoord, 75 minuten is een mooie tijd voor een optreden hoor, misschien ben ik wat verwend na de show van 2006 maar dit smaakt altijd naar meer.

In ieder geval denk ik dat iedereen zich prima vermaakt heeft en dat Heerlen weer een stukje geschiedenis heeft geschreven voor Hiphoppend Limburg.

(KRS-One – Limburgzaal, Heerlen, 25-05-2013)

 IMG_1557k

IMG_1594k

IMG_1875k

IMG_2043k

IMG_2125k

Article by Administrator

Ik schrijf geen artikelen, maar onderhoud enkel de website! Read 67 articles by

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud