Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

ROOT del Tango

foto-28

Tango Brutal Internationaal Tango Festival Heerlen presenteerde gisteravond ‘ROOT del Tango’ in (kuS) Kunstencentrum Signe Heerlen. Deze hele week stond de Tango centraal in Heerlen. Op diverse lokaties kon het publiek kennis maken en genieten van deze passionele dans en muziekstijl door middel van films, optredens en master classes. Donderdag j.l. heeft ondergetekende zelf ook de stoute (dans)schoenen maar eens aangetrokken om een workshop te volgen in het Cultuurhuis te Heerlen, Sjonnie en Anita waren meteen verkocht.

Vrijdagavond ging de driemans formatie ROOT, een Tango Brutal experiment aan in Signe op de Willemstraat, op speciaal verzoek van organisator Marcel van der Heyden, en hoe! De Zuid-Amerikaanse tango-nalatenschap van Carlos Gardel werd brutaal ‘bij de ballen’ genomen door Dominique Vertongen (B) op de Fender Rhodes, Geert Roelofs op drums en Guus bakker op bas, hij verving gisteren zeer overtuigend Mirko Banovic (normaliter de bassist van ROOT)

De soms lichtelijk overstuurde Fender Rhodes van Dominique, gekloond met de Amerikaanse jazzritmes en finesses van Geert en voortgestuwd door soms een bonkende bas van Guus, dan weer zwoel melodieus. Dit alles onweerstaanbaar in elkaar gesmeed in een experimenteel eclectische mix, aangevuld met klassieke Tango samples van de Argentijnse tango grootmeester Carlos Gardel himself. Geert Roelofs op drums kan bij mij zowieso al niet stuk, maar na het meeslepend passionele ‘Sus ojos se cerraron’ (Gardel) bezorgt deze man me een heel nummer lang kippevel wanneer hij als een volleerd tango danser over zijn, op originele wijze samengestelde, drumkit ‘roffelt’.

Misschien verwachtte een enkeling nog wat passievolle tango danspasjes te doen, maar ik had mijn portie de avond ervoor al gehad, vanavond heb ik me laten meeslepen door een even zo passioneel muzikaal experiment.

Rest mij nog een compliment te geven aan de heren van ROOT en natuurlijk de organisator voor een spannend en gevarieerd festival. Dan te bedenken dat het ‘proletarische’ Heerlen geen passie zou kunnen bezitten… Ole!

http://www.roootband.be

https://www.facebook.com/TangoBrutal

Article by Sjon Mobers

Sjon Mobers Sjon Mobers aka King Mobe, vormgever, plaatjes draaier, presentator, (be)denker en vooral kunstige nar, onafhankelijk grillig van binnen, warm naar buiten... Sjon Mobers tagged this post with: , , , Read 12 articles by

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud