Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

Oefenbunker

IMG_5301k
De laatste tijd was de Landgraafse Oefenbunker in het nieuws vanwege een dreigende sluiting. De gemeente wil de financiële ondersteuning stoppen. Hierdoor is niet alleen het voortbestaan van de repetitieruimte en opnamestudio voor nieuw muzikaal talent uiterst onzeker maar ook de toekomst van het roemruchte en (open) poppodium. Een podium dat in de gehele regio een volstrekt unieke positie inneemt, zoals afgelopen vrijdag nog eens duidelijk werd onderstreept.
Foto’s: René Bradwolff

Waar anders dan aan de Heerlenseweg is het mogelijk dat een L.A. Hardcore-gigant als Terror (foto boven) een hiaat in haar tourschema opvult met een spetterende show in een zaal die kleiner lijkt dan haar tourbus. Waar anders dan aan de Heerlenseweg kan nieuw talent als Redemption Denied in de eigen streek debuteren in het voorprogramma van een Californische top act?

De Oefenbunker heeft een rijke historie en een stevige reputatie. Terror maakte er tien jaar geleden haar Europese debuut als support van Born From Pain, tourde vervolgens met een aantal grote Amerikaanse bands en verkocht 40.000 exemplaren van haar eerste studio-album. Met album nummer twee en hoge noteringen in de independent charts was de doorbraak in 2006 compleet. Het dit jaar verschenen vijfde album ‘Live By The Code’ leverde voor het eerst een notering in de reguliere Billboard charts op. Terror nam onlangs zelf contact op met de zaal die ze blijkbaar nooit is vergeten. Redemption Denied is een gretige aanstormende Belgium based band die eigenhandig een brug slaat tussen de beide Limburgen, met twee Heerlenaren in de gelederen die nog nooit in de eigen regio speelden. Totdat de Oefenbunker hen de kans bood op een onvergetelijke avond.

Het is bomvol en bloedheet. Er is een extra bierpomp geïnstalleerd in de hal en op het plein voor het verouderde complex is het gezellig druk. Dankzij de zwoele zomeravondzon en een enorme merchandise-stand heerst er een gemoedelijke festivalsfeer. Het Amerikaanse Alpha & Omega en The Setup uit België completeren het Affiche.

Alle vier de bands zetten een toffe show neer. Redemption Denied maakt een overtuigende entree in de Mijnstreek Oost met haar straight forward hardcore en Terror viert haar terugkeer op grootse wijze. Het zweet druppelt van het plafond en langs de muren. Publiek en band gaan compleet uit hun dak. Hardcore punk en crossover thrash van de buitencategorie. Een show die nog lang zal nagalmen. Een show die nergens anders had kunnen plaatsvinden dan in dat oude gammele complex tussen Heerlen en Schaesberg. Waar bands worden geboren en onbekend talent een kans krijgt. Waar iedereen zichzelf kan zijn en waar geschiedenis werd geschreven. Het publiek weet het, Terror weet het, Redemption Denied weet het nou ook. Nu de Landgraafse gemeenteraad nog…

(Terror, Alpha & Omega, The Setup en Redemption Denied speelden op donderdag 4 juli in de Oefenbunker in Landgraaf. De gemeenteraad van Landgraaf neemt in het najaar een definitieve beslissing over de toekomst van de Oefenbunker. Check Mijnstreek Online voor een uitgebreide review en nog meer foto’s.)

IMG_4964k

Redemption Denied

IMG_5096k

The Setup

IMG_5232k
Alpha & Omega

Article by Marco Smeets

Marco Smeets Marco Media, Mijnstreek Oost, Parkstad Popstad, wannabe hardloper en de muziek in mijn hoofd... Read 224 articles by

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud