Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

Booch!!!

chkchkchk
Ondanks dat Booch! dit jaar (noodgedwongen) werd gecombineerd met The Notorious IBE zag het festival er niet veel anders uit dan voorheen. Er was wat meer dansmuziek en er vonden twee battles plaats maar verder was het business as usual: veel muziek, veel publiek, een gevarieerde programmering en een bruisende binnenstad die meer dan 20.000 extra bezoekers te verwerken kreeg.
Foto’s: René Bradwolff

Geen hekken in Heerlen. Gewoon twee podia, toiletwagens en wat dranktentjes. Meer is er niet nodig voor een festival in een stadscentrum. Oh ja een programmering met voor elk wat wils, maar dat is aan de organisatoren wel toevertrouwd. Alhoewel er in alle opzichten een aanzienlijk gat gaapte tussen de lokale en nationale talenten enerzijds en de gelouterde en gelauwerde headliner aan het eind van de rit.

Zaterdag werd er vooral gedanst en was Re:Freshed Orchestra (op enthousiaste wijze aangekondigd door BuZa-Minister Frans Timmermans) de absolute blikvanger tussen het DJ geweld. Denk aan Kyteman maar dan zonder pretenties en daardoor een stuk amusanter. De zondag was afwisselender. Tijdens het middagprogramma gooiden de lokale helden Anna Nita And The Shakers en From Earth de hoogste ogen. De eerste met een set vol soul classics en een 16-koppige strakke swingende band, die andere dankzij een pak technisch hoogstaande en strakke metal met hier en daar een vleugje hardcore.

Talking about hardcore. Brutality Will Prevail zorgde voor uitbundige taferelen frontstage. Hardcore punk doet het dan ook traditioneel goed in de Mijnstreek Oost en het vijftal uit Wales profiteerde daar gretig van. Waar ze in Heerlen dan weer minder van houden is Randstedelingen met een grote bek maar of dat de reden is dat The Don’t Touch My Croques Monsieurs een nagenoeg leeg plein voor haar neus aantrof is niet duidelijk. Feit is wel dat The Elementary Penguins even later wél de volle aandacht kregen met hun sympathieke springerige Britse pop.

Nadat inval-DJ Cinnaman (De Amerikaanse top-producer en co-headliner XXYYXX zegde op het laatste moment zijn complete Europese tour af) op het Pancratiusplein de danslustigen al te zeer op de automatische piloot probeerde op te warmen, werden de festiviteiten een podium verder gelukkig passend afgesloten door de Amerikaanse punkfunksensatie !!!. De band uit Californië funkt tegenwoordig meer dan ze punkt en moest in Heerlen hard werken om het publiek massaal in beweging te krijgen. Al kan het zijn dat de door de gemeente opgelegde geluidslimiet daar mede debet aan was. Kudos derhalve voor frontman Nic Offer die in zijn Rolling Stones shorts onvermoeibaar bleef doorstuiteren om het feestje dat op de voorste rijen plaatsvond te doen overslaan naar de mensen daarachter.

Booch! werd dus Booch!!! en organisatie en publiek mogen terugkijken op een geslaagde en sfeervolle editie. Al had de samenwerking met The Notorious IBE wel wat intenser en zichtbaarder mogen zijn. Waarschijnlijk trekken beide evenementen in 2014 weer samen op en is er deze keer wél tijd genoeg om er samen iets bijzonders van te maken. Op naar The Notorious Booch!!!

guerilla speakerz

Guerilla Speakerz

refreshedorchestra

Re:Freshed Orchestra

anna nita

Anna Nita

from earth

From Earth

honig

Honig

Article by Marco Smeets

Marco Smeets Marco Media, Mijnstreek Oost, Parkstad Popstad, wannabe hardloper en de muziek in mijn hoofd... Read 224 articles by

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud