Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

Bunkerpop

bandplaying3

Eigenlijk zou dit jaar geen Bunkerpop plaatsvinden. Met de bodem van de geldkist in zicht en een gemeenteraad die het mes van de guillotine al omhoog hijst om straks in één klap Landgraaf van haar volledige jongeren- en popcultuur te ontdoen (Breakfest kreeg eerder al nul op rekest) zijn er nu eenmaal andere prioriteiten. Foto’s: Sascha Teschner

Totdat iemand in de door achterstallig onderhoud geteisterde Oefenbunker opmerkte dat het de dertigste jaargang zou zijn die geen doorgang zou vinden en met vereende krachten in korte tijd een alternatieve editie uit de grond werd gestampt. Waarom veel geld aan een podium, licht- en geluidsinstallatie en bands spenderen als je alles al zelf in huis hebt? En dus gooide de Oefenbunker voor de verjaardagseditie van haar roemruchte festival al haar deuren open.

Open huis in de Bunker. Met 9 puike bands uit het eigen oefenhonk, drumclinics en een open podium. En het werd druk. Erg druk. En gezellig. Beregezellig. Terwijl buiten de BBQ rookte, de tap bleef stromen en de kids zich amuseerden op het onvermijdelijke springkussen, stond inpandig de muziek centraal met een veelheid aan stijlen, geproduceerd door jong- en oud. Kinderen achter de drumkit of on stage met een te grote gitaar om de nek maar ook gelouterde veteranen die niet van ophouden weten. Iedereen vindt zijn plek in het creatieve broeinest aan de Heerlenseweg.

Landgraaf is met de ontmanteling van de Oefenbunker bezig het hart weg te snijden uit de muzikale undergroundscene van haar eigen gemeente en heel Parkstad. “De gemeente Landgraaf maakt de grootste fout ooit” sprak From Earth-zanger Ché Snelting midden in een imponerende set. Onderstaande fotoreportage laat zien waarom.

(De 30ste editie van Bunkerpop vond zaterdag 7 september plaats in de Oefenbunker in Landgraaf.)

bandplaying4

short-phusion1

presentatie-drumschool

bandplaying2

springkussen

plastic-personality2

magic-thoughts1

bandplaying1

lei-va-kaalhei1

jamsessie

drum-workshop

cadeau-spl

berichten

scars-of-battle

bep-de-breier  backtrack2

Article by Marco Smeets

Marco Smeets Marco Media, Mijnstreek Oost, Parkstad Popstad, wannabe hardloper en de muziek in mijn hoofd... Read 217 articles by


Luister ook naar DE AFGROND op de radio. Iedere maandag en woensdag tussen 22.00 en 23.00 uur op RTV PARKSTAD. Op 89.2 FM of via deze live stream.

RSS Parkstad Popstad

  • Parkstad Popstad Concertagenda
    7 juni Andy Summers – Parkstad Limburg Theater, Heerlen Smokebomb, Ammo, Point Break – Bluff, Heerlen 8-9-10 juni Pinkpop: The Cure, Fleetwood Mac, Mumford & Sons, Mt. Atlas e.a. – Megaland, Landgraaf 8 juni Stef Bos – Limburgzaal, Heerlen Open Podium – Café de Haas, Voerendaal Like A Rolling Stone – Klaver 4, Brunssum Liberty:... […]

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud