Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

Passie voor Queen- Eric Geurts

Eric1

Even voorstellen: Eric Geurts, 43 jaar. Wethouder in Brunssum (al bijna 8 jaar) voor ruimtelijke ordening en openbare ruimte. Getrouwd, twee zonen van 11 en 15 jaar. En een heel groot fan van Queen.

Hoe het allemaal begon:Het was eigenlijk het nummer Crazy little thing called love (eind 1979) dat mijn aandacht trok. Toen ik dat nummer hoorde dacht ik, ik moet meer van deze band weten. Samen met een vriend zochten we alles op over Queen.We gingen naar de bieb en snuffelden daar rond. Dan sleepten we platen mee en namen thuis alles op cassettebandje. We waren nog heel jong en hadden geen geld om elpees te kopen.Bovendien konden we de cassettes meenemen in onze gettoblaster als we naar de Zeekoelen gingen.

Daarna ontdekte ik de symfonische rocknummers. En ook daar blonken ze in uit. De kwaliteit van hun muziek is tijdloos. Over 100 jaar wordt er nog steeds naar hen geluisterd en is het nog steeds gewoon goed.

Later kwamen nummers als Radio Ga Ga uit (eind ’83). Dat vond ik al iets minder goed. Nog steeds fijn om naar te luisteren maar wel minder als het oudere werk. Bij “Breakthru” (’89) haakte ik eigenlijk een beetje af. Maar aan het  einde van zijn leven maakte Mercury toch weer fantastische nummers

In 1986 mocht ik van mijn ouders naar een concert. Dat was heel wat want ik was 15 jaar oud en mocht mijn lievelingsband live gaan aanschouwen. Ze speelden in de Groenoord hallen in Leiden en we gingen er met een bus naar toe.Wat een ervaring was dat. Queen bleek live minstens net zo goed als op de plaat. En een nummer als Bohemian Rhapsody, waarvan ik dacht dat het nooit live gespeeld zou kunnen worden, klonk geweldig live! Het kon dus wel.

Helaas is Queen niet vaak in Nederland geweest. Ik was ook te jong, en had geen geld, om concerten te gaan bezoeken in de rest van Europa. Dus het is altijd bij dat ene, onvergetelijke, concert gebleven.

Ik heb muziek en personen altijd gescheiden gehouden. Ik had dus ook geen kamer vol posters, zocht niet alles van hen op in de Popfoto of Muziekexpres,  ik hield het puur bij de muziek.

Wel vond ik het shocking toen Freddy Mercury overleed. Niet dat ik tranen met tuiten huilde maar ik weet nog heel goed wat ik die dag gedaan heb. Ik zat op de kamer van mijn broer en heb vanuit daar mijn broer en vriendin gebeld om te vragen of ze het nieuws ook gehoord hadden. Natuurlijk heb ik ook meteen een plaat van Queen opgelegd.

De muziek van Queen was altijd verrassend, altijd anders. Ze speelden diverse stijlen en toch was het altijd een topprestatie. Zelfs het operanummer “Barcelona” draai ik nog steeds keihard in de auto.

Freddy Mercury was niet alleen zanger maar ook componist. Hij schreef de meeste nummers. Sommige nummers ook samen met Brian May. Maar hij was toch een echte allround artiest. Ook al was ik in mijn jonge jaren niet bezig met de personen, later ging ik toch wel reflecteren.Ik keek documentaires en begreep waarom Mercury zo extravagant was, waar dat vandaan kwam. En dat vond ik toch ook wel heel interessant. Hij maakte zijn muziek zoals hij was.

Mijn oudste zoon speelt al jaren gitaar en is veel met muziek bezig. Veel meer dan ik ooit gedaan heb.In zijn repertoire zitten ook nummers van Queen. En hij vindt het ook goed. Zijn muzieksmaak omvat meer dan Queen alleen natuurlijk maar toch, we kunnen bij wijze van spreken samen lekker een nummer meezingen. Zoals ik al zei, de muziek is tijdloos en Queen zal altijd beluisterd blijven, van generatie op generatie.

Article by Monica Dols

Monica Dols Dieren, kinderfeestjes, cultuurhuisheerlen, evenementen, creatieve dingen bedenken, positief, organiseren. Read 132 articles by


Luister ook naar DE AFGROND op de radio. Iedere maandag tussen 22.00 en 23.00 uur op RTV PARKSTAD. Op 89.2 FM of via deze live stream.

RSS Parkstad Popstad

  • Parkstad Popstad Concertagenda [UNDER CONSTRUCTION]
    28 SEPTEMBER Double Axe – Cultuurhuis, Heerlen 1 OKTOBER Kerri Powers, Damiën van Elburg – Parkstad Limburg Theater, Heerlen  The Black Stars – Cultuurhuis, Heerlen 2 OKTOBER Riptide – Parkstad Limburg Theater, Kerkrade A Tribute To David Bowie – Cultuurhuis, Heerlen 3 OKTOBER Mercy John – Parkstad Limburg Theater, Heerlen 9 OKTOBER Lesoir, Throat Of... […]

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud