Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

Youngblood Brass Band

IMG_9875k
Kunnen zeven blazers en drie percussionisten een sound voortbrengen die wordt geassocieerd met Rage Against The Machine? Ja dat kan. The Youngblood Brass Band uit Oregon – Wisconsin, bewees het maandagavond in Poppodium Nieuwe Nor.
Foto’s René Bradwolff

En dat terwijl het aanvankelijk opvallend conventioneel en braaf op gang kwam. Sterker nog: de aanblik van een blaasorkest in combinatie met haar populaire openingsdeuntje deed me in eerste instantie denken aan de bonte muziekgezelschappen die doorgaans in februari bezit nemen van deze regio. Vooral toen er ook nog moest worden meegeklapt.

Maar er sloop gaandeweg meer jazz tussen de hoempapa en zodra hiphop de boventoon voerde werd het swingender en vooral spannender. Dat was ook te merken aan het aanvankelijk aarzelende en beschaafd applaudisserende publiek, dat pas los kwam naarmate de band meer op stoom geraakte.

En op stoom kwam ze. Weliswaar later dan gehoopt maar het feest was er niet minder om. De sousafoon pompte, trompetten scheurden, saxofoons soleerden, trommelaars sloegen pakkende beats en spreekstalmeester D.H. Skogen zweepte het zaakje op met raps en geschreeuw. Beter laat dan nooit heet dat dan, maar ik kan me op basis van het slotakkoord niet onttrekken aan het gevoel dat er veel meer in had gezeten.

(Youngblood Brass Band speelde 18 november j.l. in Poppodium Nieuwe Nor)

 

IMG_0007k

IMG_0066k

IMG_9800k

IMG_0047k

IMG_0121k

 

 

 

Article by Marco Smeets

Marco Smeets Marco Media, Mijnstreek Oost, Parkstad Popstad, wannabe hardloper en de muziek in mijn hoofd... Read 210 articles by


Luister ook naar DE AFGROND op de radio. Iedere maandag en woensdag tussen 22.00 en 23.00 uur op RTV PARKSTAD. Op 89.2 FM of via deze live stream.

RSS Parkstad Popstad

  • Parkstad Popstad Concertagenda
    18 januari Physical Graffiti (Led Zeppelin tribute) – Nieuwe Nor, Heerlen Dayz of the Soyuz, Nem Q – Oefenbunker, Landgraaf The Cavern Beatles – Theater, Kerkrade René Froger – Parkstad Limburg Theater, Heerlen Steve Dewar – Erin’s Isle, Heerlen 19 januari Dayna Kurtz – Limburgzaal, Heerlen A Minor Problem – Oefenbunker, Landgraaf Like U2, Second Draft... […]

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud