Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

Bellydance Evolution

BDE-4

Laat ik voorop stellen dat ik van buikdansen niet veel weet, ik heb het wel eens op tv gezien maar dat ik er verstand van heb, nee niet echt. Maar een paar maanden geleden stuurde een vriendin me een filmpje door van een tv programma ‘Everybody Dance Now’ waarin het wedstrijdteam van haar buikdanslerares acte de présence gaf en ik vond het geweldig. Foto’s: Anita Hondong

Toen bleek dat de Bellydance Evolution show van Jillina naar Heerlen zou komen, twijfelde ik dan ook geen moment om een kaartje te kopen. Janneke vergezelde me vrijdagavond en dat was wel zo fijn voor wat extra buikdansinformatie. Want als je net als ik dacht dat het alleen maar wat met buiken schudden is, zit je echt verkeerd. Buikdansen kent verschillende stromingen en een aantal (waaronder Tribal en Egyptisch) daarvan kwamen in Heerlen tijdens een wervelende show van 2×45 minuten voorbij.

Het internationale gezelschap telt 17 danseressen, 2 dansers en 1 drummer en staat onder leiding van de al eerder genoemde Jillina die zelf ook mee dans. Zij is tevens het creatieve brein achter de choreografie van de show die naast het buikdansen (en voornamelijk Arabisch geörienteerde muziek) ook een aantal hip hop / breakdance elementen bevatte met dank aan de twee dansers. Maar de show werd toch echt gestolen door de danseressen die zich steeds weer hulden in prachtige kleurrijke glitter creaties en mij vanaf het begin betoverde. Ik wist de eerste tien minuten niet waar ik moest kijken, overal op het podium leek wel iets te gebeuren.

Het sprookjesachtige verhaal getiteld ‘Dark Side of the Crown’ werd door het gezelschap uitgevoerd alsof het ter plekke geïmproviseerd werd. Alsof het ze ook geen enkele moeite kostte en de indruk wekten dat buikdansen voor iedereen weggelegd is (wat het uiteraard niet is). Gracieus, lenig en met een perfecte lichaamsbeheersing, topsport, dat was het! Enne, wat een genot om eens niet allemaal graatmagere dames op een podium te zien. Nee, gewoon vrouwen zoals jij en ik met soms zelfs een klein buikje. Die buik is dan wel weer super getraind.
Ik heb genoten en zou zo nog een keer gaan! Wat dat betreft was het wel jammer dat de voorstelling niet uitverkocht was.

Voor de geïnteresseerden, een preview van de show staat bovenaan deze blogpost en dan zie je meteen dat buikdansen meer is dan buikdansen. En Jillina verkoopt ook instructie dvd’s voor als je zelf wil gaan oefenen. Veel succes!

(Bellydance Evolution was op 22 november in het Parkstad Limburg Theater in Heerlen)

 

BDE-14

BDE-32

BDE-46

BDE-57

BDE-104

BDE-106

BDE-97

Article by Danielle Quadakkers

fontys / onderwijs / consultant / hardlopen / roda jc / muziek / heerlen Read 54 articles by

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud