Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

Death By Powerpoint

"Death by Powerpoint", Golden Palace

Tja, saaie Powerpoint presentaties, wie kent ze niet? Als je regelmatig naar presentaties en/of congressen gaat snak je soms naar iemand die nog eens een verhaal kan vertellen dus de titel van het tragikomische toneelstuk (uitgevoerd door Golden Palace) sprak mij meteen aan. Men maakte overigens wel gebruik van een Powerpoint presentatie op het toneel maar dat kan ook niet anders als je een verhaal vertelt over een organisatie die midden in een veranderingstraject zit. Iedereen die werkzaam is in een (middel) grote organisatie weet dan meteen hoe laat het is… Projectplannen, (beoogde) inbreng van medewerkers, veel bijeenkomsten maar heel vaak weinig inspraak.

Dat kwam ook in het toneelstuk naar voren waarbij dit gegeven van een veranderende organisatie meteen gekoppeld was aan de competenties die je tegenwoordig als medewerker dient te hebben maar ook aan de samenhang in een team dat bestaat uit totaal verschillende werknemers. Denk Jisketet maar dan op het toneel inclusief zes uitvergrote typetjes zoals de ‘mensen mensen’ collega, de ‘stresskip’ en de ondergewaardeerde collega. Een dik uur werden de bezoekers in de Limburgzaal vermaakt met allerlei sketches die te maken hadden met organisaties in ontwikkeling en het gedrag van medewerkers op de werkvloer. Vrijwel elke sketch was daarbij gekoppeld aan een (werk)competentie.

Ik vond de sketches niet allemaal even leuk en soms was het ook wel héél erg uitvergroot (en te langdradig) al vermoed ik dat iedere aanwezige wel iets heeft herkend in de getoonde typetjes. Maar dat ik naast de stoel gegleden ben van het lachen, nee niet echt. Al was het begin wel erg herkenbaar toen er al volop met managementtermen werd gegooid. Maar misschien deed het me ook teveel denken aan mijn werk en dat is nou net niet wat ik wil op een vrije doordeweekse avond.

Aardige voorstelling maar ik vond het niet top. Het is meer iets als omlijsting bij een bedrijfsactiviteit omdat je er dan samen met je collega’s om kunt lachen. Overigens kun je Golden Palace daarvoor boeken. Geef het door aan je leidinggevende zou ik zeggen.

(Death By Powerpoint, Parkstad Limburg Theater – 3/12/2013)

Article by Danielle Quadakkers

fontys / onderwijs / consultant / hardlopen / roda jc / muziek / heerlen Read 41 articles by


Luister ook naar DE AFGROND op de radio. Iedere maandag en woensdag tussen 22.00 en 23.00 uur op RTV PARKSTAD. Op 89.2 FM of via deze live stream.

RSS Parkstad Popstad

  • Parkstad Popstad Concertagenda
    15 februari Tsar Bompa, Whorses – Oefenbunker, Landgraaf ThoTh, BBDVH, Olav e.a. – Nieuwe Nor, Heerlen 16 februari Born From Pain – Bluff, Heerlen Margriet Sjoerdsma & Egbert Derix – Parkstad Limburg Theater, Heerlen Freestyle United – Oefenbunker, Landgraaf Jonna Fraser, Josylvio – Music Dome, Kerkrade Remember – Trefcentrum, Treebeek 17 februari The Needles –... […]

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud