Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

The Presidents of the USA

unnamed

Het concert van The Presidents of the USA afgelopen vrijdag in de Limburgzaal had eigenlijk al plaats moeten vinden in juli 2013. Dat concert werd afgelast en zo stond ik gisteren in de Limburgzaal voor een Amerikaanse band die ik nog nooit gezien had en waarvan ik vooraf niet zeker wist of het wel iets voor mij zou zijn… Foto: Barry Aarts

De Limburgzaal was al redelijk gevuld (al was het concert niet uitverkocht) toen voorprogramma The Front Bottoms uit New Jersey het podium betrad. Het eerste woord dat ik in gedachten had toen de zanger zijn mond opendeed was ‘vals’ en toen was het pleit al beslecht. De nog jonge band deed haar uiterste best om de zaal op te warmen maar de ‘dertien in een dozijn’ indie punk was gewoon niet aan mij besteed. Al moet ik bekennen dat de nummers met toetsen en trompet wel weer iets eigens hadden.

De presidenten betraden iets na 21.00 uur het podium en al bij de eerste tonen was duidelijk dat hier een band met ervaring stond die het publiek moeiteloos wist te bespelen met een groot aantal hits waarvan ik de meeste ook nog wist mee te zingen. En nee, ik ben nooit fan geweest. Het trio speelde hun alternatieve rock retestrak en zanger Chriss Ballew heeft daarnaast ook nog eens een goede stem! Hij kletst alleen wat veel tussen de nummers door en na vijf aankondigingen dat ze een nieuw album hadden, was ik daar ook wel klaar mee. In het begin hielden ze er overigens lekker de vaart in al vond ik persoonlijk dat het na drie kwartier wat inzakte. Misschien door de onbekendheid met de nieuwe nummers waarvan ik het vermoeden had dat niet iedereen in de zaal daar op zat te wachten.

Ik hoorde na afloop trouwens dat de zanger zich ook al een aantal jaren bezig houdt met kinderliedjes onder de noemer ‘Caspar Babypants’. Dat had ik niet achter hem gezocht.

Conclusie: Leuk optreden en in ieder geval een stuk amusanter dan ik vooraf had gedacht. Ook een optreden waar, gezien de publieksreacties, de old skool fans erg blij mee waren.

Presidents Of The USA speelde vrijdag 21 februari in de Limburgzaal in Heerlen.

Article by Danielle Quadakkers

fontys / onderwijs / consultant / hardlopen / roda jc / muziek / heerlen Read 40 articles by


Luister ook naar DE AFGROND op de radio. Iedere maandag en woensdag tussen 22.00 en 23.00 uur op RTV PARKSTAD. Op 89.2 FM of via deze live stream.

RSS Parkstad Popstad

  • Parkstad Popstad Concertagenda
    15 januari Blaudzun & Amsterdam Sinfonietta – Parkstad Limburg Theater, Heerlen 18 januari Physical Graffiti (Led Zeppelin tribute) – Nieuwe Nor, Heerlen Dayz of the Soyuz, Nem Q – Oefenbunker, Landgraaf The Cavern Beatles – Theater, Kerkrade René Froger – Parkstad Limburg Theater, Heerlen Steve Dewar – Erin’s Isle, Heerlen 19 januari Dayna Kurtz –... […]

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud