Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

Riverside

IMG_9820k

Het is vast een leuke vraag voor een popquiz: noem een Poolse band? Afgelopen maandag stonden er in ieder geval twee in Heerlen: Riverside met in het voorprogramma Votum, waarvan ik laatstgenoemde vanwege logistieke redenen heb moeten missen. Riverside trok met haar progrock in ieder geval een aardig gevulde Limburgzaal. Foto’s: René Bradwolff

Maar euh, progrock, wat is dat ook alweer? Lang uitgesponnen nummers met hypnotiserende toetsen- en gitaarpartijen die je in een trance brengen en je daarna met een riedeltje zang weer op aarde terugzetten. Denk aan Porcupine Tree maar ook een beetje Marillion want dit zijn de twee bands waar Riverside de mosterd vandaan haalde en dat was ook duidelijk te horen tijdens het twee uur durende optreden, want bijvoorbeeld ‘Acronym Love’ had zo van Marillion kunnen zijn. Wel een mooi nummer trouwens!

Riverside begon vrij rustig en dat vond ik eigenlijk wel jammer omdat ik tijdens het beluisteren van wat nummers voorafgaand aan het concert ook wel wat metal invloeden in de muziek terug hoorde. Daar was maandag niet meer zoveel van te horen, al werd het na drie kwartier wel wat heftiger. Het publiek beloonde de band daarna ook meteen met een dik applaus waarna zanger en bassist Mariusz Duda aan gaf dat Riverside nu minder een metal band is en dat ze meer ‘mellow’ songs speelt. Wellicht geheel toevallig kwam in het nummer daarna de zinsnede ‘We’re Moving On’ voorbij. Dat vond ik dan weer een beetje jammer want na 1,5 uur progrock begon ik langzaam te verlangen naar het einde. Ik ben natuurlijk geen fan maar voor mijn gevoel begon elk nummer op elkaar te lijken en dat was vast niet de bedoeling. Maar waar ik het meest naar verlangde was meer pit. Meer pit in de nummers maar ook wat meer ‘schwung’ in de podiumpresentatie. Muzikaal gezien zat het allemaal goed in elkaar maar het bleef wat vlakjes naar mijn bescheiden mening en daardoor beklijfde het niet echt. Toen er ook nog een voorstelrondje van vijf minuten over me heen gestort werd, vond ik het echt mooi geweest.

Conclusie: Progrock leeft en Riverside deed dik twee uur haar uiterste best om mij te overtuigen maar jammer, dat was net iets teveel van het goede. Het heeft er wel voor gezorgd dat mijn interesse in het genre weer behoorlijk opgewekt is dus ik ga snel de cd’s van Porcupine Tree weer eens uit de kast trekken.

Riverside en Votum speelden op 14 april in de Limburgzaal in Heerlen.

 

Votum:

IMG_9450k

IMG_9576k

IMG_9616k

 

Riverside:

IMG_9705k

IMG_9718k

IMG_9732k

Article by Danielle Quadakkers

fontys / onderwijs / consultant / hardlopen / roda jc / muziek / heerlen Read 54 articles by


Luister ook naar DE AFGROND op de radio. Iedere maandag tussen 22.00 en 23.00 uur op RTV PARKSTAD. Op 89.2 FM of via deze live stream.

RSS Parkstad Popstad

  • Parkstad Popstad Concertagenda [UNDER CONSTRUCTION]
    28 SEPTEMBER Double Axe – Cultuurhuis, Heerlen 1 OKTOBER Kerri Powers, Damiën van Elburg – Parkstad Limburg Theater, Heerlen  The Black Stars – Cultuurhuis, Heerlen 2 OKTOBER Riptide – Parkstad Limburg Theater, Kerkrade A Tribute To David Bowie – Cultuurhuis, Heerlen 3 OKTOBER Mercy John – Parkstad Limburg Theater, Heerlen 9 OKTOBER Lesoir, Throat Of... […]

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud