Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

Gratis naar The Ex

Terrie Arnold Nederlands photo Matias Corral
De Nederlandse avantgarde- impro- punkband The Ex is de laatste tien jaar geobsedeerd door Ethiopië, en dan vooral de Ethiopische muziek. De groep is er diverse malen op tournee geweest en nodigt regelmatig bands uit Ethiopië uit om te touren in Europa. Op vrijdag 20 juni a.s. brengt The Ex de Ethiopische groepen Fendika en Circus Debre Berhan mee naar de Oefenbunker in Landgraaf.

Wie het The Ex Festival heeft bezocht afgelopen maart heeft ze niet kunnen missen. Fendika bracht heel Paradiso aan het dansen op hun energieke en aanstekelijke muziek en met hun ongelooflijk virtuoze en opzwepende dans. Dit vijftal heeft dan ook twee topdansers in de gelederen: Melaku Belay en Zinash Tsegaye, die beide ontzettend getalenteerd zijn in onder meer het karakteristieke schouderdansen, de eskesta. Dit alles op een uitbundige muzikale basis van kobero (drums), masinko (1-snarige viool) en zang.

Tijdens een deel van de show wordt Fendika bijgestaan door de stuwende muziek van The Ex, al 34 jaar een boegbeeld van de Nederlandse undergroundscene en sinds een jaar of 12 de ‘evangelisten’ van de Ethiopische muziek; en door Circus Debre Berhan, een groep van acrobaten, jongleurs en dergelijke, waarin talentvolle gehandicapte en dove artiesten figureren. Bijzonderder krijg je het niet gauw.

Dit concert vindt plaats in de Oefenbunker in Landgraaf en De Afgrond mag gratis en voor niks 2 x 2 tickets weggeven. Mail het antwoord op onderstaande vraag naar redactie@afgrond.org en wie weet ben jij één van de winnaars.

The Ex heeft sinds 1980 meer dan 25 albums uitgebracht. Wat is de naam van haar eerste lp?

Succes!

Article by Marco Smeets

Marco Smeets Marco Media, Mijnstreek Oost, Parkstad Popstad, wannabe hardloper en de muziek in mijn hoofd... Read 210 articles by


Luister ook naar DE AFGROND op de radio. Iedere maandag en woensdag tussen 22.00 en 23.00 uur op RTV PARKSTAD. Op 89.2 FM of via deze live stream.

RSS Parkstad Popstad

  • Parkstad Popstad Concertagenda
    18 januari Physical Graffiti (Led Zeppelin tribute) – Nieuwe Nor, Heerlen Dayz of the Soyuz, Nem Q – Oefenbunker, Landgraaf The Cavern Beatles – Theater, Kerkrade René Froger – Parkstad Limburg Theater, Heerlen Steve Dewar – Erin’s Isle, Heerlen 19 januari Dayna Kurtz – Limburgzaal, Heerlen A Minor Problem – Oefenbunker, Landgraaf Like U2, Second Draft... […]

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud