Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

The Bots

oIMG_5755k
Ze zijn respectievelijk 21 en 17 jaar oud, de broertjes Mikajah en Anaiah Lei. Samen vormen ze The Bots. De jongste Lei zit achter het drumstel, de oudste stuitert met zijn gitaar over het podium en ouwehoert er vrolijk op los. Komend weekend staan ze in een overbevolkt Hyde Park als support van Black Sabbath maar vanavond hebben ze het naar hun zin in de bescheiden Oefenbunker.
Foto’s: René Bradwolff

Wie het duo in Landgraaf aan het werk ziet kan zich nauwelijks voorstellen dat de twee blagen uit Glendale, California al vijf jaar aan de weg timmeren en een reeks grote festivals en drie albums op hun CV hebben staan. The Bots oogt en klinkt namelijk dermate fris en onbevangen dat ze zo uit haar oefenhok lijkt te zijn geplukt. Enthousiast en melig. En open minded. Want van hokjesdenken moet het tweetal niets hebben.

De vergelijking met succesvolle duo’s als White Stripes en Black Keys ligt voor de hand maar dekt de lading niet. The Bots klinkt eigentijdser door voorzichtig met R&B te flirten, knipoogt naar de sixties als Mikajah in de Hendrix-modus staat en heeft voldoende geluisterd naar Black Flag, Circle Jerks en Bad Brains om ook de kids met de skateboards bij de les te houden.

In de Oefenbunker levert Mikajah naast zijn gebruikelijke gevecht met samples, fuzz en feedback ook strijd met zijn effectenplank. De technische malheur haalt de vaart jammerlijk uit het optreden maar gelukkig is er altijd weer een relativerende opmerking van zijn kleine broertje en volgt er na elke iets te lange pauze een muzikale verrassing.

Dat is het mooie aan The Bots, je weet eigenlijk nooit wat er komen gaat. Behalve dat het speels en eigenwijs is. Ongerept lekker bandje!

The Bots speelde op 2 juli jl. in de Oefenbunker, Landgraaf.

IMG_5572k

IMG_5475k

IMG_5559k

IMG_5462k

Article by Marco Smeets

Marco Smeets Marco Media, Mijnstreek Oost, Parkstad Popstad, wannabe hardloper en de muziek in mijn hoofd... Read 210 articles by


Luister ook naar DE AFGROND op de radio. Iedere maandag en woensdag tussen 22.00 en 23.00 uur op RTV PARKSTAD. Op 89.2 FM of via deze live stream.

RSS Parkstad Popstad

  • Parkstad Popstad Concertagenda
    15 januari Blaudzun & Amsterdam Sinfonietta – Parkstad Limburg Theater, Heerlen 18 januari Physical Graffiti (Led Zeppelin tribute) – Nieuwe Nor, Heerlen Dayz of the Soyuz, Nem Q – Oefenbunker, Landgraaf The Cavern Beatles – Theater, Kerkrade René Froger – Parkstad Limburg Theater, Heerlen Steve Dewar – Erin’s Isle, Heerlen 19 januari Dayna Kurtz –... […]

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud