Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

Let the Phusion erupt!

short1

Short Phusion heeft zijn eigen scherpe stijl maar past ook in het straatje van bands zoals Urban Dance Squad en Rage Against The Machine. Zo staat het geschreven in de bio. Na het zien van de live performance kan ik dit beamen. Wat een waanzinnige energie geven zij weg op het podium. En de CD is net zo energiek. Funky-hiphop-rock style. Foto’s: Katharina Sogeler

Smile! Het voorprogramma werd verzorgt door Povereign. Deze Heerlense reggae-band is al een tijdje bezig. Zij verzorgde o.a. de afterparty van Booch in café Bluff (home of underground). Povereign heeft kwalitatief goede muzikanten die al heel wat jaartjes meegaan. En dat was te merken. Met heerlijke reggae geluiden en een energieke frontman was dit een liefdevol optreden. De cover van Peter Tosh maakte het af. Deze band verdient het podium.

Short Phusion is ooit gestart als een project voor een akoestisch optreden bij Geen GeDonder in het café van Poppodium Nieuwe Nor. Als los collectief en met af en toe repeteren mochten ze vorig jaar het voorprogramma verzorgen van de Kleine Jongens Tour in de Oefenbunker. Omdat dit naar meer smaakte besloten ze vaker te gaan repeteren en begonnen ze te werken aan nummers. In december 2013 namen ze hun eerste tracks op. Vanaf januari 2014 tot aan de zomer waren ze bezig met mixen, overdubs en het vormgeven van een CD. In deze bezetting was de release hun vierde optreden, na Booch en Bunkerpop.

Short Phusion zette de zaal op z’n kop. Het was zonder twijfel al een bijzondere dag en later ook avond. Het plein voor De Oefenbunker was gevuld met mensen die van een begrafenisceremonie op Megaland kwamen voor een ‘biertafel’. Na afloop begon in de zaal de presentatie van Short Phusion. Veel mensen bleven hangen en kwamen naar binnen.

Frontman Dragan gaf alles en toonde zijn medeleven voor Jaap Van Der Laak (de overleden muziekfanaat en trouwe bezoeker van Pinkpop en de Oefenbunker). Dit deed hij door meerdere malen te verwijzen naar Van Der Laak en riep: “Dit is voor Jaap” De aanwezigen van de ceremonie riepen dan hard de koosnaam: “Jaapie”! Dit tot grote waardering van de nabestaanden, die tussen het “reguliere” publiek stonden. Hoe cool kan een begrafenis zijn. Bedankt Jaap!

Short Phusion’s DJ Vieze Vingerz sloot de avond af met een toffe dj set.

De CD-presentatie van Short Phusion vond zaterdag 20 september plaats in de Oefenbunker, Landgraaf. De clip voor de titelsong “Jungle” kan elk moment uitkomen. Hou ze daarom goed in de gaten en check de Facebookpagina van de band voor meer informatie. De cd is binnenkort te koop bij o.a. Satisfaction records in Heerlen.

short2

Article by Lidia Carreno

Lidia Carreno Nieuwsgierig naar veel. Groot muziekliefhebber. Houdt van expressieve, creatieve mensen en situaties. Verbetert graag de wereld. Schrijft gevoelig met een ouderwetse pen. Cynisme is een manier van overleven. Liefde zie je overal! Keep on Rocking in a free world. Read 28 articles by


Luister ook naar DE AFGROND op de radio. Iedere maandag en woensdag tussen 22.00 en 23.00 uur op RTV PARKSTAD. Op 89.2 FM of via deze live stream.

RSS Parkstad Popstad

  • Parkstad Popstad Concertagenda
    13 maart Waylon – Limburgzaal, Heerlen Rowwen Hèze – Theater, Kerkrade Vicious Rumours, Disquiet – Oefenbunker, Landgraaf Invictus, Reyner, Last Day On Earth – Bluff, Heerlen Chaotic Hostility, MBK e.a. – Nieuwe Nor, Heerlen 14 maart Rowwen Hèze – Theater, Kerkrade Southern Blues Night: John Primer e.a. Parkstad Limburg Theater, Heerlen Open Podium – Café... […]

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud