Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

Come Twogether

IMG_0141k

Jazzduo Twogether bestaande uit drummer Jérôme Cardynaals (18) en toetsenist Simon Oslender (16) gaven vorige week – samen met een scala aan muzikale gasten  een concert in de LIMBURGzaal van het Parkstad Limburg Theater Heerlen onder de naam Come Twogether. Foto’s: René Bradwolff

De twee jeugdige talenten hebben het concert geopend door samen enkele tracks van hun nieuwe album (“50|50”) te spelen, waarna steeds een nieuwe gastmuzikant aan de mix werd toegevoegd. Het jazzduo veranderde in mum van tijd in een jazzcombo door de toevoeging van gitarist Bruno Müller, bassist Jo Didderen , saxofonist Benjamin Herman e.a. bekenden uit het wereldje.

Voor mij werd het pas echt interessant toen Madeline Bell – in Nederland bekend als zangeres van de band Blue Mink – het podium betrad. Deze grand vedette vormde voor mij de welkome afwisseling na 45 minuten enkel instrumentale tracks. Met een stem die na al die jaren niets aan kracht heeft ingeboet bracht zij een aantal klassieke soulnummers ten gehore om vervolgens met een Billie Holiday-cover de pauze in te luiden. Na de pauze nam Madeline haar plaats weer in, dit maal mét IPad op de muziekstandaard. “This is when I show my age”, grapte de 72-jarige zangeres. “The brain isn’t as active as the rest of my body.” Deze humoristische en beweeglijke dame sloot het zanggedeelte af met uitvoeringen van ‘Love For Sale’, ‘Somewhere Over the Rainbow’, ‘Hallejulah I Love Him So’ en Come Together (de onofficiële titelsong van de avond).

IMG_0102k

De jazzcombo vervolgde het concert met een nieuwe reeks aan instrumentale stukken, de verplichte solo’s en wat later zou blijken de nodige toegiften. Ik moet eerlijk bekennen dat ik voordat de toegiften begonnen ben afgehaakt. Reden: ik begon het eentonig te vinden en het tempo lag m.i. te laag. Jammer, want technisch gezien was er niets op de optredens aan te merken.

Twogether speelde op 25 september in de Limburgzaal, Heerlen met o.a. Banjamin Herman en Madeline Bell.

Article by David Doelen

David Doelen Authors bio is coming up shortly. Read 7 articles by


Luister ook naar DE AFGROND op de radio. Iedere maandag en woensdag tussen 22.00 en 23.00 uur op RTV PARKSTAD. Op 89.2 FM of via deze live stream.

RSS Parkstad Popstad

  • Parkstad Popstad Concertagenda
    13 maart Waylon – Limburgzaal, Heerlen Rowwen Hèze – Theater, Kerkrade Vicious Rumours, Disquiet – Oefenbunker, Landgraaf Invictus, Reyner, Last Day On Earth – Bluff, Heerlen Chaotic Hostility, MBK e.a. – Nieuwe Nor, Heerlen 14 maart Rowwen Hèze – Theater, Kerkrade Southern Blues Night: John Primer e.a. Parkstad Limburg Theater, Heerlen Open Podium – Café... […]

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud