Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

¡Pendejo!, Drunken Dreams en Justin

IMG_1238k

Vrijdagavond stonden er twee bijzondere Limburgse bands in de Oefenbunker. ¡Pendejo! en Drunken Dreams. Maar er was nog iemand anders die de show stal… Foto’s: René Bradwolff

Don’t you know, I loved you so, It’s a shame there’s no observation, Cause you can’t resist temptation. De in 2014 uitgekomen single ‘Renegade’ van Drunken Dreams is een sterk headbangprikkelend nummer met een catchy refrein. Metal met een vleugje pop. Deze jonge metalband uit Maastricht is één en al energie. Met een sterke podiumperformance en een jonge vrouw aan het front, die haar keel goed weet te gebruiken en behoorlijk kan grunten. Rrrr, lekker. Drunken Dreams is geen onbekende meer in muziekland, ze won twee bandwedstrijden, waaronder de regiofinale van Popsport in Volt. Hierdoor staat ze 22 november op het PopSport Eindfestival in de Melkweg.

IMG_1159k2

2,5 uur voor showtime staat ineens de 15 jarige Justin voor de deur van de Oefenbunker. Hij blijkt een trouwe fan van Drunken Dreams en volgt de band overal. Ik praat even met hem en merk dat het een bijzonder pienter mannetje is. Hij vertelt enthousiast over zijn liefde voor de band. Ook zegt hij zelf drummer te zijn van de band Assasin Sickness. Tussen de optredens door zie ik hem een praatje maken met een toevallig passerende drummer uit de Oefenbunker en na vijf minuten lopen ze samen de trap op naar de repetitieruimte. Uit nieuwsgierigheid loop ik ook die kant op en wandel het lokaal binnen. Daar zie ik iets ontzettend stoers. Justin zit achter het drumstel tussen de repeterende volwassen muzikanten. Ik moet lachen. En… wat kan deze jongeman goed drummen. In de zaal bleef hij even daarvoor ook al niet onopgemerkt. Iris Goessen (de zangeres van Drunken Dreams) zette Justin in de spotlight en stelde hem als trouwe fan voor aan het publiek.

En dan is er ¡Pendejo! Wat is dat ontzettend lekker zeg. Het nieuwe nummer ‘Amor y Pereza’ is sowieso dik. ¡Pendejo! is een vierkoppige heavy stonerrockband, opgericht door twee neven met Zuid-Amerikaanse roots. Tekstueel is het voor de meeste mensen dan ook niet verstaanbaar. De spaanstalige teksten gaan vooral over de vreemdste verhalen van het leven. Van een “eikel” als taxichauffeur, tot een plaat die gaat over “je moeder en je zus”. Of die plaat over het gedoogbeleid van de softdrugs in Nederland. Met veel Spaanse scheldwoorden, vette gitaarriffs en een trompet presenteren ze dat waanzinnig hard. Het maakt niet uit dat je de tekst niet verstaat want de muziek is energiek en meeslepend genoeg om te blijven boeien. De typische Spaanse klanken zijn duidelijk aanwezig, met name door die trompet.

IMG_1201k

¡Pendejo! heeft inmiddels haar tweede volledige album uitgebracht onder de naam ‘Atacames’. Deze is opgenomen met producer Pieter Kloos, die ook werkte met bands als Motorpsycho, Barkmarket, Ween, Peter Pan Speedrock en 35007. Kloos adviseerde het album voornamelijk live op te nemen. Dit resulteerde in een levendige en afwisselende plaat vol uitersten: van heftig naar zacht en van melodramatisch naar agressief. Heerlijk dus.

Terug naar Justin, die weer niet onopgemerkt blijft. De gitarist van ¡Pendejo! nodigt hem uit op het podium en zet hem op zijn schouders. Hij speelt een nummer met Justin in zijn nek. De kleine drummer entertaint ondertussen het publiek met zijn expressie en gebaren. Yeah Justin, jij bent cool!

Wat een avond. Awesome!

¡Pendejo! en Drunken Dreams speelden op vrijdag 10 oktober in de Oefenbunker in Landgraaf.

IMG_0795k

Article by Lidia Carreno

Lidia Carreno Nieuwsgierig naar veel. Groot muziekliefhebber. Houdt van expressieve, creatieve mensen en situaties. Verbetert graag de wereld. Schrijft gevoelig met een ouderwetse pen. Cynisme is een manier van overleven. Liefde zie je overal! Keep on Rocking in a free world. Read 28 articles by


Luister ook naar DE AFGROND op de radio. Iedere maandag tussen 22.00 en 23.00 uur op RTV PARKSTAD. Op 89.2 FM of via deze live stream.

RSS Parkstad Popstad

  • Parkstad Popstad Concertagenda [UNDER CONSTRUCTION]
    28 SEPTEMBER Double Axe – Cultuurhuis, Heerlen 1 OKTOBER Kerri Powers, Damiën van Elburg – Parkstad Limburg Theater, Heerlen  The Black Stars – Cultuurhuis, Heerlen 2 OKTOBER Riptide – Parkstad Limburg Theater, Kerkrade A Tribute To David Bowie – Cultuurhuis, Heerlen 3 OKTOBER Mercy John – Parkstad Limburg Theater, Heerlen 9 OKTOBER Lesoir, Throat Of... […]

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud