Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

Kaiser Chiefs

oIMG_1905k

Bijna tien jaar na haar eerste Europese tour staat Kaiser Chiefs in een nét niet uitverkochte Limburgzaal. Met een pak vol oude hits en nieuw werk dat daar verrassend goed tussen blijkt te passen. Foto’s: René Bradwolff

Vooraf rijst bij ondergetekende de vraag of Kaiser Chiefs niet al te zeer op haar retour is. Na het album ‘Yours Truly, Angry Mob’ (2007) stokte het succes en leek de creatieve koek op. In Heerlen blijkt de band gelukkig nog springlevend. Uiteraard draait het ook vanavond eigenlijk allemaal om de nostalgie van ‘I Predict A Riot’, ‘Oh My God’, ‘Ruby’ en andere krakers uit de beginjaren, maar de nummers van het meest recente album ‘Education, Education, Education & War’ kruipen qua sound en feel weer in de richting van 2005: Pittig en stevig aangezet met ruimte om te springen en te zingen. En dat is meer dan ik had durven hopen na een stel matige langspelers en dito festivalshows.

IMG_2024k

Omdat alle muzikale ingrediënten voor een feestje dus aanwezig zijn én omdat publiek en band er overduidelijk zin in hebben gaat het af en toe aardig los in de Limburgzaal. Frontman Ricky Wilson werkt zich ouderwets in het zweet, verzorgt halverwege een net zo geïmproviseerde als hilarische talkshow waarbij het publiek vragen mag stellen aan toetsenist en ‘ziel van de band’ Nick ‘Peanut’ Baines en eindigt de set midden in de zaal omringd door een springende meute.

Het mag dan allemaal niet meer zo actueel zijn en niet meer zo energiek uit de speakers knallen als in de gloriedagen, aanstekelijk is het wel en bovendien kwalitatief dik in orde. Een avondje Kaiser Chiefs is tegenwoordig vooral een vermakelijke en vrolijke samenkomst rondom een stel tijdloze en soms onweerstaanbare britpopsongs. Soms hoeft het niet meer te zijn.

Kaiser Chiefs speelde op maandag 20 oktober in de Limburgzaal, Heerlen.

IMG_1638k  IMG_1729k

IMG_1660k

IMG_1746k

Article by Marco Smeets

Marco Smeets Marco Media, Mijnstreek Oost, Parkstad Popstad, wannabe hardloper en de muziek in mijn hoofd... Read 222 articles by


Luister ook naar DE AFGROND op de radio. Iedere maandag tussen 22.00 en 23.00 uur op RTV PARKSTAD. Op 89.2 FM of via deze live stream.

RSS Parkstad Popstad

  • Parkstad Popstad Concertagenda [UNDER CONSTRUCTION]
    28 SEPTEMBER Double Axe – Cultuurhuis, Heerlen 1 OKTOBER Kerri Powers, Damiën van Elburg – Parkstad Limburg Theater, Heerlen  The Black Stars – Cultuurhuis, Heerlen 2 OKTOBER Riptide – Parkstad Limburg Theater, Kerkrade A Tribute To David Bowie – Cultuurhuis, Heerlen 3 OKTOBER Mercy John – Parkstad Limburg Theater, Heerlen 9 OKTOBER Lesoir, Throat Of... […]

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud