Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

Stare at each other and wait till we die

DJ Kitty

Ik neem me altijd voor om te schrijven en schrijf ook vaak, maar dit jaar was zo’n gekte in medialand dat zelfs ik er het heen en weer van kreeg en menig stuk onaf op mijn computer bleef staan.  Too much Input alweer… Kan ik gewoon niet mee omgaan. Dan lijkt opeens alles belangrijk en zou ik wel over alles mijn mening willen geven. Maar van de andere kant storen me ook vaak al die thema’s en vooral al die discussies. Kunt u het nog volgen?

Waar ik het meest gestoord van werd – en eigenlijk nog steeds – is dat hele Pietengezeik. Het houdt gewoon niet op en ik ben zo blij als Sinterklaas voorbij is. Echt! De mussen vielen van het dak en de halve bevolking lag met elkaar overhoop over een verhaal waar ik al sinds mijn vijfde niet meer in geloof omdat ik de jurk van Sinterklaas zag hangen in het kantoor van de schooldirecteur. Ik was de enige van de klas die het wist en snapte er niks van. Moest nog een toneelstukje opvoeren voor die man, waarvan ik niet wist wie zich achter die baard verstopte. Eén ding wist ik wel: het was niet de goedheiligman. Mogelijk is het vanaf toen alleen maar bergafwaarts met me gegaan wat betreft geloven. Mij maakte je niks meer wijs!

Ik had hele andere zorgen deze zomer: mijn tomatenplanten en een balkondeur die maar niet meer open wilde gaan. Dat is pas een crisis mensen! Met mijn balkondeur is het uiteindelijk nog goed gekomen en met mijn tomaten ook. Vorige week heb ik dan ook trots mijn laatste twaalf tomaten geoogst, met dank aan de SP voor het zakje zaadjes. Ben wel blij dat het tomatenseizoen ook voor mij nu afgelopen is en ik niet meer aan mensen (zoals de meneer die de balkondeur kwam maken) hoef uit te leggen dat die dertien struiken van meer dan een meter hoog, toch echt tomatenplanten zijn… Voor mij volgend jaar geen tomatenjungle meer op het balkon.  Tijd voor vernieuwing, verandering, open staan voor andere dingen… Ik kan het de helft van de bevolking, die ik hierboven kort benoemde, ook ten zeerste aanbevelen!

Complottheorieën, ook zoiets… Social Media, kranten en het nieuws werden er door overwoekerd. Objectieve berichtgeving moet opnieuw uitgevonden worden. Niet normaal meer wat er allemaal aan onzin voorbij kwam toen dat vliegtuig in Oekraïne naar beneden kwam. En wat me het meest raakte en wat ik echt bedroevend vond waren de ramptoeristen die lachend in de berm stonden toen de lijkenwagens voorbij reden. Met gevaar voor eigen leven gingen mensen de autosnelweg op. Selfies maken op  bruggen met de lijkenwagens weerspiegeld in de zonnebrillenglazen… Gaat het nog?

Van TV kijken word ik ook al niet meer blij. Help mijn man/vrouw is klusser, gaat vreemd, ligt in scheiding, is een junk, een messie, maakt schulden, heeft Gilles de la Tourette en wil in een band en ga zo maar door. Heerlijk, de ellende van anderen bekijken, daar worden we toch zo gelukkig van. Ondertussen worden we zelf door onze regering helemaal uitgekleed en zitten we zelf straks in die ellende die we op TV met een zak chips in de hand zitten te bekijken. Of het dan nog zo gezellig is? Het is maar goed dat ik geen socioloog of filosoof ben, want ik wil niet meer proberen te begrijpen wat de mensen bezielt.

Loop maar lekker met de massa mee, ga op de barricaden voor zwarte Piet. “Stare at each other and wait till we die”. Big Black: Kerosene. Ik zal dat nummer draaien volgende week zaterdag op onze volgende Inpoetreünie en me bevrijd voelen! Verder gaat alles goed met me. Ik verheug me enorm op de reünie en ga lekker doen waar ik pas echt blij van word: muziekjes draaien zonder enig vooropgezet plan. Heerlijk toch? Voor deze keer alvast een voorproefje van onze special guests: The Neon Judgement. In 1986 speelden ze ook in Inpoet en dan nu, bijna 30 jaar later, openen ze onze Reünie. Ik heb zin in een feestje, dus tot dan zou ik zeggen…

Inpoet VII met DJ Kitty ft. The Neon Judgement vindt op 15 november a.s. plaats in Poppodium Nieuwe Nor. Meer info en tickets hier.

Article by DJ Kitty

DJ Kitty Vaste DJ van VJV Inpoet en het New Wave Café in de jaren tachtig/begin jaren negentig. Weet de meest obscure platen af te wisselen met toegankelijker werk en doet haar eretitel als vinylkoningin van Heerlen eer aan tijdens haar draaisessies in Poppodium Nieuwe Nor. Read 9 articles by


Luister ook naar DE AFGROND op de radio. Iedere maandag tussen 22.00 en 23.00 uur op RTV PARKSTAD. Op 89.2 FM of via deze live stream.

RSS Parkstad Popstad

  • Parkstad Popstad Concertagenda [UNDER CONSTRUCTION]
    28 SEPTEMBER Double Axe – Cultuurhuis, Heerlen 1 OKTOBER Kerri Powers, Damiën van Elburg – Parkstad Limburg Theater, Heerlen  The Black Stars – Cultuurhuis, Heerlen 2 OKTOBER Riptide – Parkstad Limburg Theater, Kerkrade A Tribute To David Bowie – Cultuurhuis, Heerlen 3 OKTOBER Mercy John – Parkstad Limburg Theater, Heerlen 9 OKTOBER Lesoir, Throat Of... […]

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud