Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

Typhoon maakt veel los

IMG_2630k

“De wereld heeft ons nodig en wij haar.” Dit is een zin uit een tekst van Glenn de Randamie. Beter bekend als Typhoon. “De wereld is heel kwaadaardig maar ook heel mooi.” Wat hij denk ik bedoelt is dat de mensen kwaadaardig zijn. Kunnen zijn. Maar dat heeft ook een keerzijde. Mensen kunnen ook heel mooi zijn. De wereld is mooi. Maar wij mensen zijn niet altijd lief. Mensen haten. Mensen vernietigen. Mensen hopen. Mensen verlangen. Mensen missen. Mensen hebben lief. Foto’s: René Bradwolff

Typhoon brengt diepgang. Zeven jaar geleden maakte ik kennis met zijn muziek. Tijdens de allereerste IBE in Heerlen. Hij sloot af op het Pancratiusplein, achter de kerk. Ik kan me die avond nog goed herinneren. Na een dag werken voor mijn stage zat ik alleen en moe tussen allemaal drukbezette tafels op het puntje van het terras naar hem te kijken.

Zijn muziek raakte me meteen. Hij wist een sfeer over te brengen die het hele plein in die staat bracht. Liefde. Lief zijn voor elkaar. De tonatie in zijn stem versterkte alles. Hij was écht. Dit was géén stageperformance maar een gevoel dat hij overbracht. Naar mijn mening is het daarom zo sterk. Er zijn niet veel personen die dat zo intens vrijgeven in deze moeilijke wereld, gevuld met getraumatiseerde, onzekere, gevluchte, of kansarme mensen. Typhoon geeft het je allemaal. Met heel veel liefde, kwetsbaarheid en eerlijkheid.

Typhoon komt in de Nieuwe Nor op blote voeten het podium op. De uitverkochte zaal juicht hard. Zijn vriendelijkheid opent de avond. Hij praat met het publiek en stelt zijn band tijdens de show ook uitgebreid voor.

IMG_2838k

Typhoon doet het vanuit zijn hart. En dat laat hij wederom zien deze avond in Heerlen. Tijdens een van zijn nummers vraagt hij aan het publiek om elkaar te knuffelen. Iedereen doet mee. Hij vraagt ook aan het publiek wie hem nog kent van de laatste keer dat hij in Heerlen optrad. Hij vertelt dat hij Heerlen herinnert als een stad met liefde voor Hiphop. Hij vond het erg fijn de vorige keer en heeft genoten. De straten in de binnenstad die gevuld waren met hiphop-jongeren in ‘cyphers’. Dat vond hij mooi. Het publiek juicht beamend en het is duidelijk dat de meerderheid hem al langer kent en niet pas vanaf nu.

We worden getrakteerd op een leuke drumset in het begin van de avond. Het publiek gaat meteen los. De hele avond switcht van diepzinning en erg liefjes naar lekker heet dansen op Surinaamse klanken. Met veel ska, reggae en een vleugje jazz. Tussen de nummers door praat Typhoon met het publiek. Ik denk dat dit hem ook kenmerkt. Hij is nieuwsgierig naar de mens. Nieuwsgierig naar zichzelf en alles om hem heen. Delen met elkaar. Kennis en liefde. En dit is wat hij doet. Dit is wat hij overbrengt. En daarmee weet hij op een heel natuurlijke wijze ook het publiek te bespelen.

Het bekende en eerlijke nummer ‘Zo Niet Mij’ komt voorbij en alweer smelt het publiek. En zo gaat de combinatie van interactie met publiek en livemuziek een tijdje door. De laatste nummers zijn allemaal zwaar motiverend om op te dansen en dat is ook wat er gebeurt. Typhoon laat je voelen. Typhoon laat je dansen. De Nieuwe Nor danst en zweet op deze heerlijke caribbean night. En ik ook.

Het was een gepassioneerde avond voor iedereen in de zaal. Dankjewel Typhoon, Heerlen houdt van je!

Typhoon speelde op vrijdag 7 november in Poppodium Nieuwe Nor, Heerlen.

IMG_2723k

Article by Lidia Carreno

Lidia Carreno Nieuwsgierig naar veel. Groot muziekliefhebber. Houdt van expressieve, creatieve mensen en situaties. Verbetert graag de wereld. Schrijft gevoelig met een ouderwetse pen. Cynisme is een manier van overleven. Liefde zie je overal! Keep on Rocking in a free world. Read 28 articles by


Luister ook naar DE AFGROND op de radio. Iedere maandag tussen 22.00 en 23.00 uur op RTV PARKSTAD. Op 89.2 FM of via deze live stream.

RSS Parkstad Popstad

  • Parkstad Popstad Concertagenda [UNDER CONSTRUCTION]
    28 SEPTEMBER Double Axe – Cultuurhuis, Heerlen 1 OKTOBER Kerri Powers, Damiën van Elburg – Parkstad Limburg Theater, Heerlen  The Black Stars – Cultuurhuis, Heerlen 2 OKTOBER Riptide – Parkstad Limburg Theater, Kerkrade A Tribute To David Bowie – Cultuurhuis, Heerlen 3 OKTOBER Mercy John – Parkstad Limburg Theater, Heerlen 9 OKTOBER Lesoir, Throat Of... […]

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud