Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

Not Made In China ll

CHINA-16

De Expo ‘Not Made In China’ welke kunstenaars uit de regio de kans biedt om een gedeelte van hun werk aan een groter publiek te tonen, is gehuisvest van 8 t/m 30 november in Cultuurwerkplaats Zeezicht aan de Schelsberg te Heerlen. Foto’s: Anita Hondong

Binnen Zeezicht Heerlen zijn de mogelijkheden geschapen om culturele initiatieven op het gebied van de podium- en beeldende kunsten van ‘droom’ om te zetten in ‘realiteit’. Zeezicht Heerlen herbergt in haar hallen een grote diversiteit aan werkplekken, opslagmogelijkheden, exporuimte voor alle denkbare culturele activiteiten. Waaronder dus deze expositie welke voor de tweede maal plaats vindt en waar op geheel eigen wijze werk van meerdere kunstenaars is ten toon gesteld. De tentoonstelling maakt namelijk gebruik van grote houten kisten, die vroeger dienden als transportkisten voor de producten die in China van de lopende band rolden. Deze kisten vormen het decor van de tentoonstelling.

CHINA-5

Tijdens de eerste editie welke ik iets meer marktgericht vond exposeerden zo’n 26 kunstenaars, nu zijn dat er beduidend minder, veertien namelijk, maar heeft de expo een meer artistieke en interactieve insteek. Zo zijn er bijvoorbeeld meer interactieve werken te zien van kunstenaar Manny Dassen en staat voor de hal een voormalige SRV wagen waarin de installatie ‘Souvenirs d’amour’ door Jenneke van der Weijden en Gertha Sijbers gedurende de hele maand tot stand komt. Bezoekers van de expositie worden uitgenodigd om de installatie-in-wording te bezoeken en kunnen een bijdrage aan de installatie leveren door (liefdes)brieven, foto’s en ansichtkaarten [of kopieën hiervan] te komen brengen tijdens de openingstijden van de expo. Jenneke en Gertha verwerken deze tijdens de expo verwerken tot deze ‘liefdesherinneringen’ installatie. Ook is er met behulp van de transportkisten een labyrint opgesteld waar de kleintjes als ook de ‘kinderen’ onder ons volwassen het kunnen wagen zichzelf of de uitweg niet uit het het oog te verliezen.

CHINA-6

Daarnaast biedt glaskunstenares Els Steensma de bezoekers de gelegenheid om zelf van glas kleine sieraden of voorwerpen te realiseren. Daar was mijn partner al gelijk zeer enthousiast over en kon ik even met initiatiefnemer Paul Baten van gedachte wisselen over dit evenement en over zijn plannen omtrent de cultuurwerkplaats en expohal van Zeezicht. Bevlogen vertelt hij dan ook over zijn motivatie achter Zeezicht en het bieden van de mogelijkheid aan eenieder tot het waarmaken van zijn of haar culturele fantasie!  Of het nu gaat om kleine of grote projecten: Zeezicht biedt ruimte, vakmanschap en gereedschap.

Een heel fijn gesprek, maar ik ben er natuurlijk ook nog samen met onze fotografe Anita Hondong om al het overige werk en poëtische beelden te bezichtigen, variërend van schilderijen, mozaïeken en sculpturen tot gebruiksvoorwerpen uit vilt, sieraden, fotografie en gerecyclede smeedkunst. Dat laatste werk van Marcel Boonen (Steampunk) mag ondergetekende zeer bekoren, echter smaken verschillen natuurlijk. Een van de redenen waarom ik hier niet elke individuele kunstenaar zal bespreken.

CHINA-9

Ik raad eenieder aan de expositie komend weekend zelf te gaan bezoeken. Het is dan tevens de laatste mogelijkheid hiervoor en zeker een aanrader. Bovendien is er op zondag ook, net als de afgelopen zondagen, de mogelijkheid om te genieten van live muziek door Jesse de Haas en anderen, afgewisseld met voordrachten door verschillende dichters.

Geniet en niet met mate…

info: www.zeezichtheerlen.nl

CHINA-1

 

 

Article by Sjon Mobers

Sjon Mobers Sjon Mobers aka King Mobe, vormgever, plaatjes draaier, presentator, (be)denker en vooral kunstige nar, onafhankelijk grillig van binnen, warm naar buiten... Read 12 articles by


Luister ook naar DE AFGROND op de radio. Iedere maandag tussen 22.00 en 23.00 uur op RTV PARKSTAD. Op 89.2 FM of via deze live stream.

RSS Parkstad Popstad

  • Parkstad Popstad Concertagenda [UNDER CONSTRUCTION]
    28 SEPTEMBER Double Axe – Cultuurhuis, Heerlen 1 OKTOBER Kerri Powers, Damiën van Elburg – Parkstad Limburg Theater, Heerlen  The Black Stars – Cultuurhuis, Heerlen 2 OKTOBER Riptide – Parkstad Limburg Theater, Kerkrade A Tribute To David Bowie – Cultuurhuis, Heerlen 3 OKTOBER Mercy John – Parkstad Limburg Theater, Heerlen 9 OKTOBER Lesoir, Throat Of... […]

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud