Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

Pinkpop (3): Peace, het best bewaarde geheim van Pinkpop

Pinkpop-2015

Pinkpop 2015. De blikken zijn uiteraard gericht op de headliners en hypes van het moment. Reden voor de Afgrond om elke dag een vreemde eend in de spotlight te zetten. Een act die niemand verwachtte, muzikaal uit de toon valt en voor de meeste festivalgangers onbekend is. Zo’n band die in de vroege uren van het festival voor een slechtgevulde wei of halflege tent de slaap uit de ogen van de fans mag spelen in de hoop dat ook andere bezoekers aanhaken.

Sinds vorig jaar kent Pinkpop een vierde podium. Een kleine tent in een uithoek van Megaland die ruimte biedt aan bandjes die te klein zijn voor de Brand Bier Stage maar het wel verdienen om te worden gehoord. Vaak door slechts een handvol mensen, ver weg van de drukte. Met bar, snacks en toilet om de hoek de ideale plek om tot rust te komen en je te laten verrassen.

peace-01

De ideale plek ook voor een band als Peace uit Worchester, Engeland. In 2009 opgericht en in eigen land al snel opgemerkt naar aanleiding van de debuut EP ‘Delicious’. Nu, twee albums later, is Peace in het thuisland een gevestigde naam maar wil het kwartje elders nog niet echt vallen. Te Brits, te eigenwijs.

Toch staat er bij de show op Pinkpop opvallend veel jeugd vooraan, die de meeste songs herkennen en zelfs meezingen. Niet slecht voor een band die hier niet is opgepikt en geen airplay krijgt. Iets dat op zich al vreemd is want Peace klinkt behoorlijk radiovriendelijk. En happy. Niet zoals de aalgladde soundmixshow van Pharell Williams later op de avond maar gewoon door vier brutale knapen met gitaren.

peace-02

Peace presenteert in Landgraaf een setlist vol puike Britse popliedjes met een aangenaam psychedelisch randje en grootse galopperende refreinen. En met diverse hints naar het verleden. Voorman Harry Koisser verwijst opzichtig naar ‘Babe I’m Gonna Leave You’ van Led Zeppelin en zowel Blur als Oasis zijn nooit heel ver weg. De baggy afsluiter ‘World Pleasure’ doet denken aan Stone Roses. Spacy uitwaaierend met een stuwende bas en Afrikaans klinkende beats die rechtstreeks op de dansspieren werken. Even ontstaat er op de voorste rijen een party like it’s 1989.

Een uur lang herbergt Stage 4 het best bewaarde geheim van Pinkpop 2015, goed verstopt tussen de uitgang en Camping A. Het is te hopen dat dit podium in de toekomst meer aandacht krijgt van de programmeurs want nu is de line-up er een van los zand. Het huidige Pinkpop kan wel een klein rafelrandje gebruiken en Stage 4 lijkt daarvoor uitermate geschikt.

Pinkpop 2015 vond van 12 t/m 14 juni plaats op Megaland Landgraaf. Foto’s: Buro Pinkpop / René Bradwolff.

Article by Marco Smeets

Marco Smeets Marco Media, Mijnstreek Oost, Parkstad Popstad, wannabe hardloper en de muziek in mijn hoofd... Read 212 articles by


Luister ook naar DE AFGROND op de radio. Iedere maandag en woensdag tussen 22.00 en 23.00 uur op RTV PARKSTAD. Op 89.2 FM of via deze live stream.

RSS Parkstad Popstad

  • Parkstad Popstad Concertagenda
    15 februari Tsar Bompa, Whorses – Oefenbunker, Landgraaf ThoTh, BBDVH, Olav e.a. – Nieuwe Nor, Heerlen 16 februari Born From Pain – Bluff, Heerlen Margriet Sjoerdsma & Egbert Derix – Parkstad Limburg Theater, Heerlen Freestyle United – Oefenbunker, Landgraaf Jonna Fraser, Josylvio – Music Dome, Kerkrade Remember – Trefcentrum, Treebeek 17 februari The Needles –... […]

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud