Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

interview met Mag het iets meer zijn

foto: Rene Bradwolff

Wie en wat is Mag het iets meer zijn?

Een cabaretduo uit het Vlaamse Ieper met roots in het theaterwereldje bestaande uit Patrick Heyte en Bjorn Vanacker.

Hoe hebben jullie elkaar gevonden?

We leerden elkaar kennen door enkele producties te spelen met ‘t zelfde gezelschap.

Gaan jullie voor de grote lach?

Wij zorgen voor een mix van verbale humor, visuele acts en interactie met het publiek, daardoor krijg je het genieten met de glimlach in combinatie met de bulderlach.

Is een van jullie de aangever of is er een andere rolverdeling?

Patrick is in principe de aangever en Björn meer de loser, maar die rolverdeling wordt in de voorstelling bij momenten gewisseld, wat soms leuk kan worden.

foto: Rene Bradwolff

Treden jullie veel op en alleen in Belgie of ook daarbuiten?

Wij treden regelmatig op, maar liever willen we wat meer kansen krijgen. De optredens komen door eigen promotievoering of in eigen organisatie of door toeschouwers die onze voorstelling zagen. ‘t Blijft knokken. Buiten deelname aan een cabaretfestival in Nederland blijft het voorlopig beperkt tot Vlaanderen en dan nog in eigen regio. Een impresariaat dat interesse heeft zou super zijn natuurlijk. Vlaanderen of Nederland, alles mag voor ons, we gaan ervoor.

Hoe lastig is het om bekend te worden?

Bekend worden is nu nog absoluut niet aan de orde, dit komt meestal door mediabelangstelling, iets wat niet zo voor de hand ligt. Mochten we ooit bekend worden zou dat gezond genieten worden en met de nuchtere West-Vlaamse voeten op de grond blijven.

foto: Rene Bradwolff

Over welk onderwerp mag absoluut geen grap worden gemaakt?

Niet mogen, dat weet ik niet zo goed, als de grap goed is kan veel, maar wij kiezen bewust om daarin niet te ver te gaan. Je kan ook geestige dingen maken over alledaagse zaken, de minderheidsgroepen aanpakken is al zoveel gedaan en eerder een gemakkelijkheidoplossing en niet meer zo origineel.

Hebben jullie dezelfde ideeen over humor of wordt er weleens gebekvecht?

Wij hebben absoluut niet dezelfde ideeën over humor, dat maakt het boeiend en wordt de voorstelling gevarieerd uiteindelijk. Bekvechten gebeurt, maar op een manier met respect voor elkaar.

Jullie zijn de winnaars van het Parkstad Cabaret Festival. Is dat belangrijk?

Voor ons wel heel belangrijk. Vooral erkenning na de lange inspanningen om ons programma te maken. Meer zelfvertrouwen door de appreciatie van de jury en het publiek. En hopelijk de kans krijgen om wat vaker op te treden, want we spelen zo graag.

Waar willen jullie staan over tien jaar?

Creatief bezig blijven en niet opgeven en onszelf en het publiek blijven amuseren is ons moto. En hopen dat we over 10 jaar niet meer vanalles moeten ondernemen om regelmatig te kunnen spelen.

Article by Monica Dols

Monica Dols Dieren, kinderfeestjes, cultuurhuisheerlen, evenementen, creatieve dingen bedenken, positief, organiseren. Monica Dols tagged this post with: Read 132 articles by


Luister ook naar DE AFGROND op de radio. Iedere maandag tussen 22.00 en 23.00 uur op RTV PARKSTAD. Op 89.2 FM of via deze live stream.

RSS Parkstad Popstad

  • Parkstad Popstad Concertagenda [UNDER CONSTRUCTION]
    28 SEPTEMBER Double Axe – Cultuurhuis, Heerlen 1 OKTOBER Kerri Powers, Damiën van Elburg – Parkstad Limburg Theater, Heerlen  The Black Stars – Cultuurhuis, Heerlen 2 OKTOBER Riptide – Parkstad Limburg Theater, Kerkrade A Tribute To David Bowie – Cultuurhuis, Heerlen 3 OKTOBER Mercy John – Parkstad Limburg Theater, Heerlen 9 OKTOBER Lesoir, Throat Of... […]

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud