Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

Snarky Puppy

4W3A8052k

Snarky Puppy was jarenlang het best bewaarde geheim van de New Yorkse jazz underground. De verrassende winst van een Grammy-award maakte daar in 2014 abrupt een einde aan. Sindsdien is Snarky Puppy één van de heetste bands uit de stad en internationaal een fenomeen. Zaterdagavond werd in de Limburgzaal al snel duidelijk waarom. Foto’s: René Bradwolff

Negen man sterk staan ze op de bühne. Negen topmuzikanten die hun sporen al ruimschoots verdienden met uiteenlopende artiesten als Erykah Badu, Prince, Roy Hargrove en Snoop Dogg. En ze voelen zich thuis. Hoewel opererend vanuit Brooklyn namen ze hun voorlaatste album op in de Kytopia-studio in Utrecht. Het eerder dit jaar verschenen ‘Sylvia’ namen ze op met het Metropole Orkest. Als gevolg van die samenwerking staat ook ineens ene “Leo from Nuth” op het podium om een nummertje van genoemd album mee te blazen. Zelfs gastzangeres Lucy Woodward, die samen met de volledige band het ‘voorprogramma’ mag verzorgen, heeft een Nederlandse connectie. Ze groeide de eerste vijf jaar van haar leven op in Amsterdam maar de enige Nederlandse zin die ze zich nog kan herinneren is “ik ben gestoken door een bij.” Er is een klik tussen band en publiek en dat komt sfeer en show uiteraard zeer ten goede.

4W3A7947k

Maar ook puur muzikaal gezien is er niets te klagen. Integendeel. Snarky Puppy is een goed geoliede machine die moeiteloos switcht tussen een veelheid aan stijlen, zonder daarbij geforceerd aan te doen. Jazz, soul, progrock, funk, klassiek, drum & bass en fusion worden aaneengesmeed op uiterst vakkundige maar ook bezielde wijze. Energiek maar toch verfijnd. Soms met een wiskundige precisie maar ook met de coolness van een stel hipsters uit Brooklynn, die er net zo makkelijk speels op los improviseren. Muzikaal avontuur dat opvallend gestroomlijnd klinkt. Alsof hetgeen ze doen de normaalste zaak van de wereld is.

4W3A8144k

Het publiek kijkt ernaar, luistert en geniet. Vol verwondering of gewoon dansend op de groove. Snarky Puppy weet schijnbaar moeiteloos liefhebbers uit diverse muzikale windstreken aan zich te binden en uit eindelijk te verenigen in een luidruchtige en dikverdiende ovatie. Snarky Puppy is een must see voor elke zichzelf respecterende muziekliefhebber.

Snarky Puppy speelde, met Lucy Woodward als special guest, op zaterdag 17 oktober in de Limburgzaal, Heerlen.

4W3A8128k

Article by Marco Smeets

Marco Smeets Marco Media, Mijnstreek Oost, Parkstad Popstad, wannabe hardloper en de muziek in mijn hoofd... Read 224 articles by

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud