Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

Y&T

4W3A8891k

Wapperende haren, gierende gitaarsolo’s, volvette riffs en refreinen die uitnodigen tot meezingen. Liefst met de vuist in de lucht. Y&T was in town en nam Poppodium Nieuwe Nor twee uur lang mee terug naar de hardrockin’ eighties. Foto’s: René Bradwolff

Y&T werd in 1974 opgericht als Yesterday & Today en bereikte in de jaren ’80 haar artistieke en commerciële hoogtepunt. In 1982 stond de band op Pinkpop, twee jaar later scoorde ze haar eerste hit. Nadat aan het einde van dat decennium de aandacht van pers en publiek afnam, bleef de band touren. Met zanger/gitarist Dave Meniketti als enige constante factor bleef ze bovendien albums produceren voor een nog altijd behoorlijke fanschare.

En dat was te merken in de Nieuwe Nor. Die was vrijwel uitverkocht en deels gevuld met diehard fans, gestoken in bandshirts en versierd met dito tatoeage’s. Meniketti wist, nog steeds gezegend met een imposante strot, de juiste snaren moeiteloos te raken. De nadruk lag duidelijk op de periode ’81 – ’83, opvallend genoeg de periode vóór het commerciële succes, maar tot zicht- en hoorbaar groot genoegen van de fans. En van de band zelf, want het plezier spatte van het podium.

Y&T bewees in Heerlen nog altijd springlevend te zijn. Meniketti toonde zich nog altijd een uitstekende frontman en een deel van zijn oude werk bleek tijdloos. De publieke opkomst liet bovendien zien dat ook hardrockliefhebbers Heerlen weten te vinden.

Nieuwe Nor, doe er je voordeel mee, want met het sluiten van de Kerkraadse Rocktemple, bijna twee jaar geleden, is er duidelijk behoefte aan een nieuwe thuishaven voor headbangend Zuid-Limburg. Dave Meniketti gaf zondagavond een haarscherpe voorzet, wie kopt de bal in het net?

Y&T speelde zondag 19 oktober in Poppodium Nieuwe Nor, Heerlen.

4W3A8835k

4W3A8791k

 

Article by Marco Smeets

Marco Smeets Marco Media, Mijnstreek Oost, Parkstad Popstad, wannabe hardloper en de muziek in mijn hoofd... Read 224 articles by

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud