Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

Narnia, een kast met een enorme cast

[151021010]NarniaDeLeeuwdeheks

Een avondje theater. Het is zoveel meer dan alleen het optreden dat er voor je op het podium plaatsvindt. De beleving van een show kan namelijk door verschillende factoren worden bepaald. Bijvoorbeeld door dat kleine huftertje dat achter ons zit en oma vrolijk van ‘ondertiteling’ voorziet, omdat ze niet snapt waar het verhaal zich bevindt. Een meneer die drie koppen boven het gemiddelde uitsteekt en ons praktisch dwingt om langs hem te heen te kijken. Of er overheen, maar dan begint oma achter ons te zuchten dat ze niks ziet.

Maar we schuiven twee stoelen op. Gevolgd door een vriendelijke blik over de schouder met het gebaar de lippen op elkaar te houden, zodat we ons weer volledig kunnen concentreren op het dansspektakel voor ons.
We worden met z’n allen Narnia in getransporteerd. Een inspirerende wereld van magie, waar goed en slecht prachtig vertolkt wordt door zeer getalenteerde dansers. Ze vliegen over het podium en verdwijnen van en in het decor welke door speciale lichteffecten continue verandert.

ish-junior-company-van-het-nat_3
Wanneer de muziek dreigender wordt, komen de ‘schurken’ het podium op. Wat een lijven, wat een bewegingen en wat een discipline moeten deze getalenteerde dansers bezitten! Normaal gesproken ben ik geen fan van de slechteriken in een film of schouwspel. Maar voor mij waren zij de sterren van de avond. Ik voel me zelfs even Dan Karaty van So you Think You Can Dance wanneer mijn hoofd hard mee begint te boppen op de gruwelijke dance moves die we te zien krijgen.

Aan het einde van de avond kan ik alleen maar respect hebben voor een groep jonge dansers die een magisch verhaal vertolkt hebben zonder één woord te spreken. Mocht ik mijn hardloopcarrière ooit verruilen voor een danscarrière, dan doe ik graag auditie voor de rol van de jongen die de lantaarnpaal enkele malen het podium over duwt. Of voor de rol van de geile bok die als een spring in het veld wel heer erg vrolijk over het podium heen huppelt.
Maar zelfs dan nog vrees ik dat mijn dansmoves dichter in de buurt zullen komen van een Bambi die op ijs probeert te lopen.

ish-junior-company-van-het-nat_4

Narnia – De leeuw, de heks en de kleerkast van ISH & Junior Company van Het Nationale Ballet, werd op woensdag 21 oktober uitgevoerd in het Parkstad Limburg Theater in Heerlen. Foto’s: ISH & Junior Company.

Article by Simone van der Sleen

Simone van der Sleen Hardlopen, wijn drinken en genieten van veel muziek, theater en dans! En hoe ik dit allemaal ervaar? Dat lees je hier met een vleugje sarcasme, humor en een beetje leedvermaak. Read 43 articles by

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud