Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

The Germans kwamen, speelden en overwonnen

4W3A4466k

Haastige spoed is zelden goed, zo luidt het welbekende spreekwoord. Gelukkig worden spreekwoorden niet altijd omgezet in werkelijkheid. In de rust van de wedstrijd Roda JC vs. Ado Den Haag, spring ik in de auto om me naar de Oefenbunker te spoeden om voor jullie een verslag te maken van het sterke optreden van The Germans. Foto’s: René Bradwolff

Heelhuids aangekomen in de zaal is voorprogramma Storksky al bezig aan het tweede nummer. Storksky is een duo zonder vaste drummer. Gitarist en zanger Michiel Claessen heeft voor dit optreden drummer Lars Spijkervet meegenomen. Het tweetal zet een strak gespeelde set neer, waarin de lowtuned gitaar en het uitstekende drumwerk de boventoon voeren. Muzikaal wordt het niet echt spannend, daarvoor zit er gewoonweg te weinig afwisseling in de nummers. De invloeden van Queens of the Stone Age en bands als Black Box Revelation zijn niet ver te zoeken, vooral als de band een QOTSA cover erdoorheen gooit. Storksky heeft de potentie om een groter publiek aan te spreken. Wellicht dat de finaleplek bij Nu of Nooit nog iets oplevert. De maskertjes zijn in ieder geval wel al goedgekeurd!

4W3A4402k

Aan het einde van een korte pauze hoor je buiten al het dreigende geluid van een hele reeks percussie-instrumenten. Het is de voorbode van één van de meest vreemde optredens, die ik ooit heb mogen aanschouwen. The Germans (uit België) hebben dit jaar hun nieuwe album ‘Are Animals Different’ uitgebracht. Dit album bestaat uit twee nummers, die beiden gespeeld worden. Twee nummers maar? Ja, maar dan wel in veertig minuten. De mix tussen elektronische muziek en het dreigende, repeterende gitaarwerk, zorgt voor een psychedelisch sfeertje. De nummers zijn zorgvuldig opgebouwd en bestaan uit verschillende lagen, die netjes achter elkaar opgestapeld worden. Voeg daar de vreemde vocalen aan toe en het plaatje is compleet.

4W3A4519k

Het lijkt allemaal op één grote jamsessie, maar als je goed luistert ontdek je dat hierover heel goed is nagedacht. De bandleden gaan ook op helemaal op in hun eigen muziek en zanger Jakob verstopt zich zelfs regelmatig onder een mooi glitterend stuk doek, hetgeen voor verbaasde blikken zorgt in de zaal. Na een kleine veertig minuten en twee nummers nemen de heren afscheid. De tour gaat verder in België, waar een reeks shows volgt met Mauro Pawlowski en de Evil Superstars (u allen misschien wel enigszins bekend). Gaat het zien, gaat het zien!

The Germans en Storksky speelden op 6 november jl. in de Oefenbunker, Landgraaf.

Article by Barry Hodiamont

Barry Hodiamont No Music, No Life! Roda JC, Fanatiek popquizzer, DJ Saurus, Bocholtz. Barry Hodiamont tagged this post with: , , Read 29 articles by

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud