Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

Vliegende start Inpoet 8 dankzij She Past Away

4W3A4551k

Het komt niet heel vaak voor dat er een Turkse band op de planken van de Nieuwe Nor staat. En als het dan toch gebeurt is een ouderwetse portie Britse new wave het laatste dat je verwacht. Ouderwets én onversneden. Want zo kun je de op The Cure en Sisters Of Mercy geënte sound van Volkan Caner en Doruk Ozturkcan a.k.a. She Past Away gerust omschrijven. Inclusief de bijbehorende stemmige grime en gelaatsuitdrukkingen. Enige discrepantie: de Turkse teksten. Maar die zijn omgeven door galm toch al niet verstaanbaar, waardoor het nauwelijks opvalt.

She Past Away staat in de Nieuwe Nor dankzij DJ Kitty die de band hoogstpersoonlijk selecteerde om haar jaarlijkse Inpoet-avond te openen. Een geslaagde zet, want het duo krijgt het publiek al vrij snel aan het dansen. Niet vreemd natuurlijk want de aanwezigen zijn uit op een avondje nostalgie en She Past Away sluit daar qua sound naadloos bij aan. Al vinden de meest uitbundige taferelen uiteraard plaats nadat de gastvrouw zelf achter haar draaitafels plaatsneemt en haar gewillige publiek bestookt met het gebruikelijke bombardement aan wave-, EBM-, gothic- industrial- en postpunkklassiekers, ondersteund door de sfeervolle visuals van VJ Morris.

Ondanks dat het new wave café Inpoet in 1992 haar deuren voorgoed sloot leeft het nog steeds voort. In de harten van de bezoekers en de plaatjes van DJ Kitty. Duister, opzwepend, obscuur. Volgend jaar weer!

De achtste editie van de Inpoet Reünie met She Past Away vond plaats op 7 november in poppodium Nieuwe Nor, Heerlen. Foto’s: René Bradwolff

4W3A4759k

4W3A4699k

Article by Marco Smeets

Marco Smeets Marco Media, Mijnstreek Oost, Parkstad Popstad, wannabe hardloper en de muziek in mijn hoofd... Read 223 articles by


Luister ook naar DE AFGROND op de radio. Iedere maandag tussen 22.00 en 23.00 uur op RTV PARKSTAD. Op 89.2 FM of via deze live stream.

RSS Parkstad Popstad

  • Parkstad Popstad Concertagenda [UNDER CONSTRUCTION]
    28 SEPTEMBER Double Axe – Cultuurhuis, Heerlen 1 OKTOBER Kerri Powers, Damiën van Elburg – Parkstad Limburg Theater, Heerlen  The Black Stars – Cultuurhuis, Heerlen 2 OKTOBER Riptide – Parkstad Limburg Theater, Kerkrade A Tribute To David Bowie – Cultuurhuis, Heerlen 3 OKTOBER Mercy John – Parkstad Limburg Theater, Heerlen 9 OKTOBER Lesoir, Throat Of... […]

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud