Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

Gabriel Rios, intiem en sexy

timthumb.php

Drie omroepberichten in één minuut tijd en overal mensen die haastig hun spullen pakken en richting de trappen van het theater rennen. “Het lijkt wel alsof we bij de NS zitten!” zegt mijn gezelschap van vanavond. Terwijl mensen zich naar hun voorstelling haasten, drinken wij rustig ons drankje op. Een cappuccino die net te waterig, net de duur en net te heet is om gehaast te drinken.

Even later installeren we ons rustig in de zaal waar nog genoeg lege stoelen zijn. En dan begint hij. Het eerste nummer alleen Gabriel met zijn gitaar. Bij het tweede nummer komt Ruben met de contrabas en bij het derde nummer vergezelt Carmen het tweetal met haar cello. Gabriel speelt met uiterste concentratie en passie. Dat is letterlijk en figuurlijk van zijn gezicht af te lezen. Zijn ongecontroleerde bewegingen hebben veel weg van een op hol geslagen spastische gezichtsspier. Erg grappig om te zien. Maar wanneer de mevrouw die schuin voor mij zit net zo spastisch begint te klappen, kijk ik toch stiekem even om mij heen om te zien of er hier niet ergens camera’s hangen.

Vele nummers van zijn laatste nieuwe album This Marauder’s Midnight passeren de revue vanavond. Het is een minder robuust geluid dan dat men gewend is van Gabriel Rios. Met alleen een gitaar, contrabas en cello worden we getrakteerd op onder andere een bluesy uitvoering van Broad Daylight. Ze sluiten ze de show af met een Peruaans en een Cubaans nummer. Heerlijke muziek van geweldige muzikanten die je gelijk doen hunkeren naar de zomer van volgend jaar.

Er hangt een aangename stilte in de zaal vanavond, waardoor je elke ademhaling, elke aanraking op de gitaar en elk ander kleine geluidje dat Gabriel produceert haarfijn hoort. Dit, in combinatie met minimale belichting in een kleine donkere ruimte, maakt het een ongelofelijk intiem en sexy optreden.

Gabriel Rios speelde 26 november jl in de Limburgzaal in Heerlen. Foto: Gentle Promotion.

Article by Simone van der Sleen

Simone van der Sleen Hardlopen, wijn drinken en genieten van veel muziek, theater en dans! En hoe ik dit allemaal ervaar? Dat lees je hier met een vleugje sarcasme, humor en een beetje leedvermaak. Read 41 articles by


Luister ook naar DE AFGROND op de radio. Iedere maandag tussen 22.00 en 23.00 uur op RTV PARKSTAD. Op 89.2 FM of via deze live stream.

RSS Parkstad Popstad

  • Parkstad Popstad Concertagenda [UNDER CONSTRUCTION]
    28 SEPTEMBER Double Axe – Cultuurhuis, Heerlen 1 OKTOBER Kerri Powers, Damiën van Elburg – Parkstad Limburg Theater, Heerlen  The Black Stars – Cultuurhuis, Heerlen 2 OKTOBER Riptide – Parkstad Limburg Theater, Kerkrade A Tribute To David Bowie – Cultuurhuis, Heerlen 3 OKTOBER Mercy John – Parkstad Limburg Theater, Heerlen 9 OKTOBER Lesoir, Throat Of... […]

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud