Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

Aidan, liefde op het tweede gezicht

4W3A6403k

Het was een lange, zware en emotionele dag op mijn werk. Zo’n dag waarop ik het liefst in mijn auto stap en eindeloos blijf rijden. Een autorit zonder bestemming. Een beetje Thelma and Louise thema, maar dan zonder de drama van het vluchten voor een iets wat dubieus besnorde man. Ik zal stoppen bij een donkere bar langs de weg waar ik dan iets te veel tequila drink. Foto’s: René Bradwolff

Alles om die lange zware en emotionele dag even te vergeten. Bij dit alles hoort natuurlijk ook passende muziek. Bluesy met een vleugje mystiek. Dylan van Meurs, het voorprogramma van Aidan, is degene die hier de perfecte muziek voor maakt. Want na 45 minuten aandachtig luisteren ben ik mijn lange, zware en emotionele werkdag even helemaal vergeten.

Nog even snel een sigaretje roken voordat de avond verder gaat met Aidan op het podium. Buiten het lezen van de omschrijving op de website van het Cultuurhuis weet ik eigenlijk niet zo goed wat ik mag verwachten dus bereid ik mij voor om onbekend terrein te ontdekken. En wat een ontdekkingsreis is dat geworden zeg!

Als ik het nu achteraf moet beschrijven hoe ik die avond ervaren heb dan mag je het wel een beetje vergelijken met verliefd worden. Er gebeurt wel iets in de brein, maar wat precies? Dat weet toch niemand? Want waarom vind je iets wel of iets niet leuk? Kortom, het is bekend maar tegelijkertijd ook zeer onbekend terrein. Zo heb je liefde op het eerste gezicht en, zoals ze dat zo mooi noemen, liefde op het tweede gezicht.

Eerlijkheidshalve is het voor mij liefde op het tweede gezicht. De muziek is vanaf het eerste nummer te gek! De band met Daan van der Vorst (drum), Rob Cornelissen (gitaar/zang) en debutant Cox Dieben (bass) speelt erg lekker. Maar het is de performance en passie van Diederik van den Brandt (zang/gitaar) die mij bij het derde nummer opeens in z’n greep heeft. Ik kan het niet verklaren, maar ik heb anderhalf uur gefascineerd en gehypnotiseerd genoten van een jonge artiest die daar op het podium zijn ding heeft gedaan.

Ik hoop op een snel wederzien, want net als bij verliefd zijn, wil ik graag meer meer en nog meer van Aidan zien.

Aidan en Dylan van Meurs speelden 12 januari jl. in het Cultuurhuis in Heerlen.

4W3A6299k

4W3A6356k

4W3A6385k

4W3A6445k

Article by Simone van der Sleen

Simone van der Sleen Hardlopen, wijn drinken en genieten van veel muziek, theater en dans! En hoe ik dit allemaal ervaar? Dat lees je hier met een vleugje sarcasme, humor en een beetje leedvermaak. Read 41 articles by


Luister ook naar DE AFGROND op de radio. Iedere maandag en woensdag tussen 22.00 en 23.00 uur op RTV PARKSTAD. Op 89.2 FM of via deze live stream.

RSS Parkstad Popstad

  • Parkstad Popstad Concertagenda
    13 maart Waylon – Limburgzaal, Heerlen Rowwen Hèze – Theater, Kerkrade Vicious Rumours, Disquiet – Oefenbunker, Landgraaf Invictus, Reyner, Last Day On Earth – Bluff, Heerlen Chaotic Hostility, MBK e.a. – Nieuwe Nor, Heerlen 14 maart Rowwen Hèze – Theater, Kerkrade Southern Blues Night: John Primer e.a. Parkstad Limburg Theater, Heerlen Open Podium – Café... […]

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud