Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

Geen GeDonder viert 50e editie

4W3A6669k

Time flies when you’re having fun, zegt men wel eens. Zeker in het geval van Geen GeDonder, het akoestische feestje in het café van de Nieuwe Nor. Sinds 2010 brengt muziekdistributeur Marco Kalnenek menig talent het podium op. Zes jaar verder, het stokje inmiddels hartstikke goed overgenomen door Sjon Mobers, is daar de 50e editie. Dat moet gevierd worden, toch? Foto’s: René Bradwolff

En of ze dat doen in Heerlen. Tijdens deze jubileumeditie luisteren we naar het werk van een stel oudgedienden. In een lekker vol café openen de twee zusjes Lia en Lena Gocer van LIANA de avond, die al eens eerder op de planken van de Nor stonden. Met een biertje in de hand geniet iedereen van hun mooie mysterieuze klanken. Normaal een stukje meer elektronisch, nu met een akoestische gitaar die net zo prettig klinkt. Precies waar Geen GeDonder zo goed in is: terug naar de basis van het liedje.

Ook Madi Hermens is een bekend gezicht in Heerlen. De band, waarmee ze optrad als MADI, heeft ze achter zich gelaten. Een solo-carrière ligt in het verschiet. Het is tijd voor Madi alleen. Vergezeld met krukken, dat dan weer wel. Ondanks fraaie, serieuze pianoliedjes, zoals het zware Sad Man over haar overleden oom Frans, is er ruimte voor grapjes. Zelfs met een ‘pietsjende’ knie. Sjon vind het prachtig en wij ook.

Voor afsluiter Fair Huxley begon alle magie op Geen GeDonder. Een paar jaar terug had de band hier hun allereerste optreden. Vanavond zijn ze terug met niet alleen speciale Fair Huxley-wijn voor Marco, maar ook een extra bandlid en extra instrumenten. Zangeres Karlijn Dado kocht haar schattige mini-keyboard bij de kringloop in Landgraaf (voor maar 5 euro, mensen!) en die mag vanavond gezellig meedoen. Ook bestaat de band naast Karlijn en toetsenist Freek Verhulst tegenwoordig uit drie personen: Daniël Dols staat de twee bij met zijn drumcomputer. Voor deze avond hebben ze de meeste bliepjes en geluidjes thuis gelaten en daardoor komt er een kalme, bijzondere The XX-achtige sound bovendrijven. Houd ze in de gaten.

Gelukkig is de 50e editie nog lang niet het einde. Aan grote talenten immers nooit gebrek. Tot de 100e!

Geen Gedonder met LIANA, Madi Hermens en Fair Huxley vond plaats op 21 januari in het café van Poppodium Nieuwe Nor in Heerlen.

4W3A6517k

4W3A6629k

4W3A6756k

Article by Simone Van Hugten

Simone Van Hugten Schrijft over muziek. SvJ. Konijnenmoeder. Dol op theater maar niet op gekookte aardappelen. Read 3 articles by

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud