Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

Hidden Charms, retro met een eigentijds smoelwerk

0-4W3A7459k

Wie afgelopen maandagavond de Nieuwe Nor binnentrad kreeg even het gevoel via de teletijdmachine van professor Barabas enkele decennia terug te zijn geflitst. Een DJ die vinylplaatjes draait van Pink Floyd en The Byrds. Bier uit glas en fles. Een podium vol antieke versterkers. En twee perfecte bands om het plaatje te completeren. Foto’s: René Bradwolff

Voor wie het nog niet heeft gemerkt: psychedelische rock is weer helemaal in. De space- en acidrock van vroeger heet nu psych en herverovert de wereld via bands als Temples, Pond en Tame Impala. Of dichter bij huis: Jacco Gardner en Pauw. Waar die laatste twee zich beperken tot een ietwat brave poldervariant, kleurt Tamarin Desert in de Nieuwe Nor beduidend verder buiten de lijntjes. Een vettere groove, meer fuzz en een aangenaam rafelrandje. De gitaren galmen alsof Steve Hillage zelf de effectapparatuur heeft afgesteld. Net als bij Hillage laat bij Tamarin Desert de zang af en toe iets te wensen over maar dat wordt ook hier dubbel en dwars gecompenseerd door het muzikale avontuur. Niet slecht voor een paar snotapen uit Noord-Limburg.

Headliner Hidden Charms komt uit Londen, reist ook een aantal decennia terug in de tijd maar tapt uit een ander vaatje. Rhythm & Blues uit de tijd van The Yardbirds. Met wortels in zowel de Amerikaanse rock & roll als de Britse modcultuur. Vakkundige songs en de energie van The Kinks en Small Faces. Of om het weer dicht bij huis te zoeken: Shocking Blue. De Haagse beatlegende die tegenwoordig wordt genoemd als inspirator van Arctic Monkeys, een naam die een aantal keer door mijn hoofd spookt tijdens de puike show die het viertal maandag weggeeft in Heerlen. Maar eigenlijk is Hidden Charms vooral Hidden Charms. Retro met een eigentijds smoelwerk. En een voorzichtige hype in het thuisland: resident band van Club NME, een in rap tempo uitverkochte debuutsingle en een samenwerking met de legendarische Shel Talmy, producer van de klassiekers ‘You Really Got Me’ en ‘My Generation’ van respectievelijk The Kinks en The Who. De sound klopt, de songs zijn sterk, de looks zijn dik in orde en in Heerlen blijkt de band ook live zwaar te overtuigen. Mocht Hidden Charms de in Engeland hoog opgelopen verwachtingen inlossen, dan kunnen de vijftig aanwezigen in de Nieuwe Nor straks trots zeggen dat ze erbij waren. Op zomaar een maandagavond in Parkstad Popstad.

Hidden Charms en Tamarin Desert speelden maandag 25 januari in poppodium Nieuwe Nor in Heerlen.

4W3A7693k  4W3A7508k

4W3A7638k

4W3A7574k
4W3A7328k

4W3A7403k

Article by Marco Smeets

Marco Smeets Marco Media, Mijnstreek Oost, Parkstad Popstad, wannabe hardloper en de muziek in mijn hoofd... Read 213 articles by


Luister ook naar DE AFGROND op de radio. Iedere maandag en woensdag tussen 22.00 en 23.00 uur op RTV PARKSTAD. Op 89.2 FM of via deze live stream.

RSS Parkstad Popstad

  • Parkstad Popstad Concertagenda
    8 maart Stiff – Cultuurhuis, Heerlen 9 maart Open Podium – Café de Haas, Voerendaal Young Ellens, Freddy Modeira e.a. – Music Dome, Kerkrade 10 maart Rebels From Paradise, Bard – Gasterie De Fabel 12 maart AharQ Sessions: Etan Huijs – Café de Haas, Voerendaal Yasgur’s Farm – Cultuurhuis, Heerlen 14 maart Willie Heath Neal... […]

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud